Cultura

16 empreses catalanes participen en la 19a edició de Womex, la fira més important de músiques del món

query_builder   18 octubre 2013 13:05

event_note Nota de premsa

16 empreses catalanes participen en la 19a edició de Womex, la fira més important de músiques del món


  • L’esdeveniment tindrà lloc a Cardiff del 23 al 27 d’octubre
  • El Departament de Cultura comptarà amb un estand a disposició de les companyies catalanes assistents
  • En la programació oficial actuarà el grup català Flamenco Eléctrico
  • Womex compta amb més de 2.200 professionals acreditats i 1.200 companyies de 90 països
La 19a edició de la fira de músiques del món Womex, que tindrà lloc a Cardiff, Gal·les (Regne Unit) del 23 al 27 d’octubre, comptarà amb la participació de 16 empreses i entitats catalanes. El Departament de Cultura serà present a la fira amb un estand a disposició de les companyies catalanes. Amb la seva presència a Womex el Departament de Cultura posa a disposició de les empreses musicals catalanes un espai de negoci per tal que puguin desenvolupar les seves activitats amb les màximes facilitats.
 
La presència de les empreses a Womex els permet consolidar els contactes ja establerts amb altres companyies; reforçar els mercats amb presència regular dels seus artistes i serveis; contactar amb professionals que ajudin a obrir nous mercats; reunir-se amb programadors susceptibles de contractar els artistes del seu catàleg; signar llicències de distribució; establir col·laboracions amb empreses d’altres països, o tenir informació actualitzada sobre les últimes tendències del mercat.
 
El Departament de Cultura farà promoció de les activitats i els serveis de les empreses presents al Womex per tal de donar a conèixer la riquesa i varietat de l’escena musical catalana. La seva presència a Cardiff també té com a objectiu reforçar els llaços amb les institucions culturals de Gal·les de cara a futurs projectes conjunts.
 
El Womex és considerat la fira més important de músiques del món amb més de 2.200 professionals acreditats i 1.200 companyies de 90 països. Enguany es celebra a Cardiff després d’haver estat a Tessalònica l’any passat. És un esdeveniment on hi participen més de 730 programadors, entre sales i festivals, i unes 500 companyies entre estudis, editors i distribuïdors, Més de 300 periodistes internacionals s’acrediten per assistir a la fira.
 Per a més informació: www.catalanarts.cat    
 
Les companyies i professionals catalans assistents a Womex són:
 
–        Albert Reguant
Periodista especialitzat en músiques del món i amb llarga experiència en aquesta Fira.
 
–        Batall Produccions
Des de 1990 la producció, l’assessorament  i la gestió d’espectacles han centrat l’activitat de Batall. Artistes representats: Pi de la Serra, Folkincats, Roger Mas...
 
–        Central Art Process
Centre de creació, producció i management artístic amb un equip de músics, cineastes, dissenyadors gràfics, coreògrafs i escriptors, amb estudi de gravació i equips d’edició de vídeo.

–        Èxits Produccions & Management
Agència de management i booking de grups com Txarango, Mine o El Niño de la Hipoteca.
 
–        Fira Mediterrània de Manresa
Mercat de noves creacions artístiques, inspirades en la tradició catalana o aquella més comuna a la riba de la Mediterrània. Disposa d’estand propi.
 
–        Institut Ramon Llull
Organisme públic creat amb l'objectiu de promoure a l'exterior els estudis de llengua i cultura catalanes, i la producció cultural catalana.
 
–        La Sonora Libre
Banda multinacional creada el 2011 i radicada a Barcelona que combina la salsa i el latin jazz.
 
–        Manu Sabaté - Inxa Impro Quartet
Quartet instrumental que fa una nova proposta als gèneres de ball del país partint de a improvisació sobre materials tradicionals.
 
–        Mercat de Música Viva de Vic
Punt de trobada professional que reuneix a tots els sectors de la indústria musical. Fundat l’any 1988, acull agents de tots els àmbits de la música, vinguts d’arreu del món per conèixer noves propostes, assistir a fòrums, intercanviar coneixement i comprar i vendre música.

–        Montuno Producciones
Agència de management i booking d’artistes com Omara Portuondo, Esperanza Espalding i 08001.
 
–        Petit Indie
Segell discogràfic i agència de management amb un catàleg que inclou Esther Condal, Bridges o Nova entre d’altres.
 
–        Post World Industries
Agència de management, booking i màrqueting d’artistes com Filastine, Maga Bo o Professor Angel Sound.
 
–        Primavera Sound
Festival creat el 2001 a Barcelona que ha esdevingut una de les cites ineludibles de la música en directe, amb 170.000 espectadors en la darrera edició.
 
–        Rosazul Music Services
Empresa de serveis musicals creada el 2004 que agrupa estudi de gravació, management d’artistes, serveis discogràfics i serveis de promoció.
 
–        Sonde 3 Producciones
Agència de management i organització d’esdeveniments. Representen artistes com La Pegatina, Canteca de Macao o Bongo Botrako. Disposa d’estand propi.

–        Taller de Músics
Centre d’educació musical, organitzador d’esdeveniments i agència de management, amb artistes com Chicuelo, Las Migas o Andrea Motis.
 
 
 
Flamenco Eléctrico al programa oficial
 
El grup català Flamenco Eléctrico ha estat seleccionat per fer una actuació dins el programa oficial de showcases de la fira. El concert tindrà lloc el dijous 24 d’octubre, a les 00.30h, al Donald Gordon Theatre (Wales Millennium Centre). El grup, representat per Taller de Músics, uneix la força de la veu del cantaor Salao amb la guitarra electrificada de Jordi Bonell, la guitarra canònica d’Oliver Haldón i la percussió de David Domínguez.
 
També dins del programa oficial de showcases hi haurà l’actuació de Filastine & Nova, el dissabte 26 a les 23h, al Donald Gordon Theatre (Wales Millennium Centre). Aquest projecte, aixoplugat per la empresa catalana Post World Industries, neix de la col·laboració entre la cantant indonèsia Nova amb Filastine, artista visual i compositor d’Estats Units resident a Barcelona.