Drets Socials

Neus Munté avança que "el Pacte per a la lluita contra la pobresa a Catalunya contindrà un eix específic sobre pobresa energètica"

La consellera de Benestar Social i Família ha fet aquest anunci durant el Ple del Parlament

query_builder   23 octubre 2013 20:30

event_note Nota de premsa

Neus Munté avança que "el Pacte per a la lluita contra la pobresa a Catalunya contindrà un eix específic sobre pobresa energètica"

La consellera de Benestar Social i Família ha fet aquest anunci durant el Ple del Parlament

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha anunciat avui durant el Ple del Parlament que “el Pacte per a la lluita contra la pobresa a Catalunya contindrà un eix específic sobre pobresa energètica”.
 
Munté ha assegurat que “l’elaboració d’aquest Pacte, que finalitzarem aquest 2013 tal com era el nostre compromís, és una important línia d’actuació del Govern”. Així mateix, ha apuntat que “el Pacte per a la lluita contra la pobresa serà l’eina més eficaç per combatre la vulnerabilitat social” i s’ha mostrat convençuda que “amb una eina com el Pacte i la col·laboració de tots reduirem considerablement l’índex de risc de pobresa de Catalunya”.
 
Un eix específic sobre pobresa energètica
 
La consellera de Benestar Social i Família, responent a una interpel·lació del Grup Parlamentari d’ICV-EUiA sobre la pobresa energètica, ha destacat algunes de les línies estratègiques que es preveuen al Pacte, en un eix específic per aquesta matèria:
  • Establir mecanismes de protecció del consumidor vulnerable davant el tall de subministrament en situacions d’impagament.
  • Introduir mecanismes específics preferents per a les persones afectades per pobresa energètica en els sistemes d’ajuts i subvencions en matèria energètica en l’àmbit domèstic (rehabilitació energètica d'edificis i millora de l'equipament interior, així com també utilització d'energies renovables).
  • Revisar l’actual bo social d’energia elèctrica a fi de que sigui efectiu en les situacions de pobresa energètica i implantar noves tarifes socials en l’àmbit energètic.
  • Introduir elements de fiscalitat energètica diferenciada per a les famílies en situació de pobresa energètica.
  • Elaborar eines d’informació i difusió i guies pràctiques per a detectar, diagnosticar, aportar i avaluar solucions particulars efectives en situacions de pobresa energètica.
  • Reclamar davant l’Estat espanyol l’elaboració de polítiques efectives per a la lluita contra la pobresa energètica, així com fer partícip a les empreses energètiques en les actuacions que es duguin a terme en aquest àmbit, potenciant la visibilitat de l’actuació en l’àmbit de la responsabilitat social corporativa.
  • Realitzar una anàlisi de la situació actual de la pobresa energètica a Catalunya, avaluant l'impacte que aquest fenomen té en els àmbits econòmic, social, de la salut de les persones, etc.