Oficina del President

Mas

El president Mas alerta que "cal capacitat de transformació en el nostre sistema de salut si no el volem posar en risc"

query_builder   27 octubre 2013 21:51

event_note Nota de premsa

El president Mas alerta que "cal capacitat de transformació en el nostre sistema de salut si no el volem posar en risc"

Ingrés García-Valdecasas a l'Acadèmia de Medicina
El president Mas en un moment de la cerimònia a la Reial Academia de Medicina
 
  • El cap de l’Executiu ha presidit aquest vespre l’ingrés del doctor Juan Carlos García-Valdecasas com a acadèmic electe de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha posat en relleu aquest vespre el fet que “en una sola generació s’ha organitzat un sistema de salut de primer nivell” tant a Catalunya com a la resta de l’Estat, una tasca, ha dit, que en molts països europeus ha requerit dues o tres generacions. Per això, el cap del Govern ha alertat que “si no sabem refer el sistema per dur a terme els canvis que es necessiten, si no hi ha capacitat de transformació, es posa en risc el seu futur”.
 
Artur Mas ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte d’ingrés del doctor Juan Carlos García-Valdecasas com a acadèmic electe de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, que s’ha celebrat a la seu d’aquesta entitat, a Barcelona. L’acte ha comptat també amb la presència del conseller de Salut, Boi Ruiz, i del president de l’Acadèmia, Joan Viñas.
 
En el decurs de la seva intervenció, el president de la Generalitat ha advocat perquè “el dia a dia no ens faci perdre la perspectiva del fet que tenim un molt bon nivell de sistema de salut, no només des del punt de vista tècnic i professional, sinó també de l’equitat social”. “És un sistema que incorpora una càrrega de cohesió i de justícia social”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha destacat que el sistema de salut “no està en qüestió”, però ha mostrat la seva preocupació pels riscos que hi ha per mantenir-lo en el futur. Així, el president ha criticat “la distribució incorrecta” que s’està fent dels ajustaments a nivell de l’Estat, i que “carrega les comunitats autònomes amb el doble d’ajustos dels que els correspondria”, tenint en compte, ha explicat, que són les que tenen les competències en salut i educació. “Aquest risc passarà algun dia, i fins i tot podrem disposar de més recursos per abocar al sistema” ha assegurat el cap de l’Executiu, “però n'hi ha un altre que cal tenir present i és la manca de capacitat de transformació, que el pot fer perillar en un futur”, ha afegit.
 
El doctor Juan Carlos García-Valdecasas és actualment el cap del servei de cirurgia general i digestiva, hepatobiliopancreàtica i transplantaments de l’Institut Clínic de malalties digestives i metabòliques de l’Hospital Clínic de Barcelona.El programa de transplantament de fetge que va dur a terme l’equip del doctor García-Valdecasas ja ha celebrat els 25è aniversari i és un referent a nivell mundial.
 

2  

Imatges

Cerimònia d'ingrés

Cerimònia d'ingrés 603

El president saluda el nou acadèmic

El president saluda el nou acadèmic 473