Protecció Civil

Protecció Civil ha activat l'alerta del Ferrocat pel descarrilament del vagó d'un tren entrant a l'estació de Sant Andreu Arenal (Barcelona)

query_builder   27 octubre 2013 21:51

event_note Nota de premsa

Protecció Civil ha activat l'alerta del Ferrocat pel descarrilament del vagó d'un tren entrant a l'estació de Sant Andreu Arenal (Barcelona)

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat la fase d’alerta del pla d’actuació del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat), pel descarrilament de l’últim vagó d’un comboi, a l’entrada de l’estació de Sant Andreu Arenal. A conseqüència de l’incident s’ha desallotjat el tren afectat i l’estació.
 
A les 20:10h el telèfon d’emergències 112 ha informat del descarrilament de l’últim vagó d’un comboi que estava entrant a l’estació de Sant.Andreu Arenal. Es tracta d’un tren de la línia R3 que anava de La Tor de Querol a l’Hospitalet de Llobregat. La immediata trucada d’ADIF ha confirmat les dades inicials. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 10 trucades relacionades amb aquest incident.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha confirmat la presència de tres ferits lleus que  no han requerit trasllat hospitalari. L’estació ha estat desallotjada immediatament i els passatgers del comboi han pogut sortir pel primer vagó del tren a l’estació.
 
Els Bombers de Barcelona han treballat en l’emergència i hores d’ara han abandonat l’estació per què no hi ha fum ni situacions de risc que facin necessària la seva presència.
 
ADIF ha activat el pla d’autoprotecció (PAU) de l'estació de Sant Andreu Arenal de Renfe en emergència nivell 1. Les vies 1, 2 i 4 de l'estació de Sant Andreu Arenal es troben tallades. Renfe informa que els trens de les línies R3 i R4 estan essent desviats per la bifurcació d'aigües.