Delegació a Girona

El conseller de Cultura inaugura l'exposició retrospectiva de l'artista gironí Pep Colomer

query_builder   26 octubre 2013 14:49

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura inaugura l'exposició retrospectiva de l'artista gironí Pep Colomer

xxx
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha inaugurat avui l’exposició retrospectiva de l’artista gironí Pep Colomer Martí (1907-1994). A l’acte, que ha tingut lloc al Museu d’Art de Girona, també hi participat l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el secretari de la Fundació Colomer-Sanz, Joaquim Jubert; el comissari de l’exposició Jordi Falgàs, i el director del Museu d’Art de Girona, Jaume Bernades. La mostra es podrà visitar del 26 d’octubre al 2 de març.
 
Pep Colomer va ser un artista profundament connectat a l’època i al lloc on va viure, la Girona del segle XX, i una personalitat discreta que ha deixat un llegat que mereix ésser conegut i estudiat.  Aquesta exposició presenta una selecció de la seva millor obra pictòrica però també reivindica el seu treball com a dissenyador, il·lustrador i decorador durant més de sis dècades. La selecció inclou nombroses obres pertanyents a col·leccions privades, que s’exposen aquí per primera vegada o s’han vist en poques ocasions.
 
El Museu d'Art de Girona, coincidint amb la mostra, ha organitzat diverses activitats paral·leles, com una visita guiada a l'exposició a càrrec de Jordi Falgàs, comissari de la mostra (30 de novembre) i una xerrada sobre la figura de Colomer, a càrrec de Josep Maria Uyà, doctor en filologia (29 de gener).