Empresa i Treball

ENERGIA

Catalunya supera les 100.000 certificacions energètiques d'habitatges i edificis ja existents

query_builder   29 octubre 2013 11:21

event_note Nota de premsa

ENERGIA

Catalunya supera les 100.000 certificacions energètiques d'habitatges i edificis ja existents

·     La Generalitat realitza les tasques d’inspecció per garantir la correcció en els procediments i la validesa de la informació d’aquests documents  
 
L’Institut Català d’Energia (ICAEN), adscrit al departament d’Empresa i Ocupació, ha superat ja les 100.000 certificacions energètiques per a edificis ja existents registrades des del passat 1 de juny, quan va entrar en vigor l’obligatorietat d’aquest document per a les transaccions de compravenda o lloguer. El sistema telemàtic posat en marxa per l’ICAEN ha permès registrar els certificats i lliurar l’etiqueta corresponent en un termini màxim de 48 hores.
 
Les qualificacions energètiques de les primeres 100.000 certificacions registrades són les següents:
 
          Qualificació
  % sobre el total
   d’etiquetes emeses
              A
                 0,1%
              B
                 0,7%
              C
                 3,8%
              D
                11,5%
              E
                44,7%
              F
                13,2%
              G
                26,0%
 
 
D’aquests primers 100.000 certificats registrats, un 72% corresponen a la demarcació de Barcelona, un 12% a Girona, un 11% a Tarragona i un 5% a Lleida.
 
A més, la Generalitat ja està realitzant les labors d’inspecció de les certificacions energètiques per a edificis ja existents. Els tècnics de la Generalitat treballen  sobre una mostra aleatòria de les certificacions energètiques que s’han registrat per tal de comprovar que els professionals autoritzats han complert degudament els procediments i garantir que les dades de l’etiqueta energètica emesa es corresponen amb la realitat. De la mateixa manera, també es vetlla perquè la certificació energètica estigui present i tingui la publicitat deguda en totes aquelles transaccions de compravenda o lloguer que la requereixen.