Oficina del President

El president Mas, en un moment de la visita a la nova planta de Cacaolat

President Mas: "La recuperació econòmica no arriba a través de discursos, sinó quan es fan fàbriques o comerços i s'anima el consum"

· El cap de l'Executiu ha inaugurat el nou Centre Cacaolat de Santa Coloma de Gramenet

query_builder   29 octubre 2013 20:17

event_note Nota de premsa

President Mas: "La recuperació econòmica no arriba a través de discursos, sinó quan es fan fàbriques o comerços i s'anima el consum"

· El cap de l'Executiu ha inaugurat el nou Centre Cacaolat de Santa Coloma de Gramenet

El president Mas, en un moment de la visita a la nova planta de Cacaolat
El president Mas, en un moment de la visita a la nova planta de Cacaolat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat avui que la recuperació “no arriba a través de discursos o de grans estadístiques macroeconòmiques, sinó quan es fan fàbriques, es renoven indústries, o es fan tallers o comerços”, així com “quan la gent s’anima a consumir”.
 
El cap de l’Executiu ha destacat, en aquest sentit, la importància de Catalunya com a motor de recuperació econòmica i ha assegurat que “hi juga un paper principalíssim, fins i tot, més enllà d’Espanya”, perquè “de tot el sud d’Europa, som el territori que està en millors condicions per liderar aquesta recuperació”.
 
Artur Mas ha recordat que, segons les dades corresponents al tercer trimestre de l’economia espanyola pel que fa al mercat laboral, el 44% de tota la reducció de l’atur que hi ha hagut a l’Estat s’ha fet a Catalunya i ha demanat que es doni “a aquesta màquina que pot iniciar la recuperació econòmica tot l’engranatge i la potència possibles perquè pugui fer de motor de molts altres territoris, que també es puguin enganxar al carro de la recuperació”.
 
El president Mas ha pronunciat aquestes paraules durant la inauguració, aquesta tarda, del nou Centre Cacaolat de Santa Coloma de Gramenet. En el seu parlament, el president ha felicitat i agraït a totes les persones que han fet possible el renaixement de Cacaolat, al qual s’ha referit com “un miracle fet a base de creure-hi molt, de molt d’esforç i de molta sintonia”.
 
El cap del Govern ha recordat el procés que va permetre el renaixement de Cacaolat i ha assenyalat que “quan hi ha una visió compartida entre món privat i públic i els engranatges funcionen, les coses surten millor”. En aquest sentit, ha subratllat el paper que hi va tenir l’Administració de justícia i ha assegurat que “a partir de l’exemple de Cacaolat, hi ha altres casos de concursos de creditors que s’estan tractant de la mateixa manera”, és a dir, “que es busca algú que hi vulgui aportar la inversió, i a partir d’aquí, amb la bona actitud dels jutges i el suport de l’Administració, s’acaben salvant empreses”.
 
En l’acte també hi ha intervingut la copresidenta de Grupo Cacaolat, Sol Daurella; el director general de Cacaolat, Francesc Lluch, i l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón. També hi ha assistit el copresident de Cacaolat Demetrio Carceller. Han acompanyat el president el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea.
 
El nou Centre Cacaolat
El nou centre productiu, que ha representat una inversió de 45 milions d’euros, ocupa una superfície total de 51.631 metres quadrats, que acull la planta de producció, la zona d’envasat i el magatzem (un total de 27.100 metres quadrats), així com les noves oficines de la companyia, amb una superfície de 1.380 metres quadrats. La inversió en aquesta nova planta ha representat una major aposta per la R+D aplicada als productes, tant de Cacaolat com de Letona, processos de producció moderns i innovadors, així com nous mètodes d’organització i comercialització.
 
Després de la creació del nou Grup Cacaolat, el febrer del 2012, la companyia va elaborar el pla estratègic 2012-2015, els primers objectius del qual han estat la centralització de tota la producció i la logística de Cacaolat i Letona en el nou centre, així com el rellançament de la marca, que ja lidera el mercat, amb una quota del 43,5%.
 
El grup celebra enguany el 80è aniversari de Cacaolat, que es va començar a comercialitzar el 1933.
 
 

3  

Imatges

Visita instal·lacions

Visita instal·lacions 548

Foto de grup

Foto de grup 567

Visita Cacaolat

Visita Cacaolat 638