Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'Alerta del Plaseqcat per una fuita d'amoníac en una empresa d'embotits a Les Preses (Garrotxa)

query_builder   7 novembre 2013 00:49

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'Alerta del Plaseqcat per una fuita d'amoníac en una empresa d'embotits a Les Preses (Garrotxa)

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat la fase d'Alerta del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT), un cop els Bombers de la Generalitat han soldat el tub d’amoníac que havia fuitat a l'empresa Embutidos Turón (Les Preses, a la Garrotxa).
 
Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’Alerta del PLASEQCAT a les 21:26 hores per una fuita d’amoníac a la fàbrica d’embotits Turón, ubicada al Barrio Pladevall, al municipi de Les Preses, en zona industrial no gaire poblada. En el moment dels fets s’estava carregant amoníac per refrigerar.
 
A conseqüència de la fuita s’han activat automàticament els ventiladors de l’empresa que han fet que sortís amoníac a l’exterior. Immediatament s’ha evacuat als treballadors de l’empresa i, de manera preventiva, s’ha establert un radi de confinament de 200 metres d’empreses veïnes i algunes cases properes, tot i que es tracta de zona industrial poc poblada.
 
Tres dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat per localitzar la fuita i han trobat una canonada llarga d’uns 3 cm de diàmetre que fuitava. Un cop tancada la clau reguladora del producte i buidada la canonada, l'han soldat.
 
El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha desplaçat al lloc una ambulància, ha informat que no hi ha hagut cap persona afectada.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut tres trucades.
 
L’alcalde del municipi de Les Preses s’ha desplaçat a prop del lloc de l’accident fins que ha arribat el personal de l’empresa de refrigeració. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), que depèn de Protecció Civil de la Generalitat, ha estat en contacte amb l’alcalde i amb els Bombers de la Generalitat, durant l’episodi.
 
Un cop resolta l'emergència, s'ha aixecat el confinament i el torn de nit de la fàbrica més propera podrà entrar a treballar amb normalitat. El tècnic d'Indústria realitzarà demà una inspecció de comprovació a l'empresa.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia