Salut

El menjador laboral de l'Hospital Sant Jaume d'Olot rep l'acreditació AMED per promoure la dieta mediterrània

query_builder   12 novembre 2013 17:44

event_note Nota de premsa

El menjador laboral de l'Hospital Sant Jaume d'Olot rep l'acreditació AMED per promoure la dieta mediterrània

 

És el tercer centre hospitalari de la Regió Sanitària de Girona que rep aquesta certificació, que lliura l’Agència de Salut Pública de Catalunya

 

El menjador laboral de l’Hospital Sant Jaume d’Olot, ha estat acreditat aquest matí amb la certificació AMED, per promoure la dieta mediterrània. A l’acte de lliurament hi ha assistit, entre d’altres, l’alcalde d’Olot i president del Patronat de la Fundació Hospital sant Jaume d’Olot, Josep M. Corominas; el director gerent de l’Hospital Sant Jaume, Carles Puig; i el responsable de l’Equip Territorial de Salut Pública de La Garrotxa, Joan Riu.
 
El menjador laboral de l’Hospital Sant Jaume d’Olot és l’establiment número 281 que s’acredita a Catalunya, el 27è a la demarcació de Girona i el primer d’Olot. Cal destacar que és el tercer hospital del sistema sanitari integral d’utilització pública de Girona que s’acredita, després dels menjadors laborals de la Clínica Salus Infirmorum de Banyoles, acreditat l’any 2010, i de l’Hospital de Palamós (Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà) acreditat l’any 2011.
 
Des que l’any 2007 es van acreditar els primers restaurants promotors de l’Alimentació Mediterrània i difusors d’estils de vida saludable a la ciutat de Granollers, AMED s’ha ampliat a menjadors laborals, universitats i altres centres de formació, hospitals, residències, albergs, cadenes de restauració, a més a més de bars i restaurants. Avui ja són 82 municipis de tot Catalunya on hi ha almenys un establiment acreditat, dels 281 acreditats que tenen capacitat per oferir menús basats en la dieta mediterrània a més de 44.000 comensals diaris. A la demarcació de Girona AMED arriba a 11 municipis, on hi ha 27 establiments acreditats els quals poden arribar a uns 2.800 comensals diaris.
 
Programa AMED
 
L’objectiu del programa AMED, liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, és promoure l’alimentació mediterrània i l’oci actiu en els establiments de restauració, en especial els de menú diari, ja que un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d’una vegada a la setmana.
 
Els restaurants acreditats estan senyalitzats amb un adhesiu a l’exterior que els identifica com a establiments AMED. Per aconseguir aquesta acreditació, els establiments han de complir una sèrie de requisits, que són, principalment els següents:
 

- Garantir que un 25% de l’oferta de primers plats siguin a base de verdures, hortalisses o llegums

- Oferir algun producte integral a la carta

- Incloure a l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra

- Disposar, entre les postres làctics, de l’opció de baix contingut en greix

- Utilitzar oli d’oliva per amanir i preparar els plats (per amanir preferiblement oli d’oliva verge o verge extra)

- Fruita fresca com a postres en l’oferta

 
A més, també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients opcions d’oci actiu a les zones pròximes al local (circuits, passeigs, etc.), ja que el projecte AMED també està associat a un concepte de vida saludable.
 
Per a més informació: www.amed.cat
 

1  

Imatges

Acte de lliurament de l'acreditació AMED

Acte de lliurament de l'acreditació AMED 179

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia