Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Agricultura restringeix l'accés de les muntanyes de Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Pradell a les Terres de l'Ebre

query_builder   14 novembre 2013 10:48

event_note Nota de premsa

Agricultura restringeix l'accés de les muntanyes de Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Pradell a les Terres de l'Ebre

Mapa de risc de focs forestals
Mapa de risc de focs forestals
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural recorda la importància de continuar extremant les precaucions davant la continuació del perill d’incendi forestal que hi ha en algunes zones de Catalunya. Aquest migdia s’iniciarà la restricció de l’accés de persones i vehicles a les muntanyes de Tivissa-Vandellòs i la serra de Llaberia-Pradell, excepte per als veïns de la zona.
 
Entre avui dijous i divendres dia 15 de novembre Catalunya torna novament una situació de perill d’incendi forestal que és el reforçament de l’actual situació de nord que es va viure aquest dilluns. Aquest nou escenari implica un increment del perill d’incendi forestal degut als vents de mestral, tramuntana i gregal i a la disminució de la humitat relativa.
 
El Pla Alfa es manté activat en el seu màxim nivell (nivell 3) a les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès i el Pla de l’Estany. El Departament manté la restricció dels accessos al massís de les Gavarres i el de Cadiretes.
 
Pel que fa a  les comarques de Tarragona i les Terres d’Ebre, el Pla Alfa Nivell 3 es manté actiu a l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.
 
Podeu consultar la previsió del Pla Alfa per avui:
 
 
 
Les cremes autoritzades no es podran dur a terme ni en les zones on estigui activat el Pla Alfa 3 ni en les del Pla Alfa 2. El Departament ha efectuat les comunicacions pertinents a traves de la plataforma EACAT i del sistema nou de tramitació de comunicacions als municipis, el qual permet avisar individualment amb un SMS a les comunicacions de crema actual que mentre hi hagi  Pla Alfa 2 pel vent no poden cremar.
 
 
 
El Pla Alfa i el nivell d’actuació corresponent es motiva en funció del mapa diari del perill d’incendis forestals i altres eines d’anàlisi de la situació meteorològica i de la disponibilitat dels combustibles forestals.
 
L’activació del nivell 3 del Pla alfa comporta la restricció d’accessos als massissos forestals  afectats
 
 A aquestes zones el Cos d’Agents Rurals  porta a temes següents actuacions: 
 
-     Control de columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a menys de 500 m de zones forestals.
-     Control d’activitats de risc, identificació de les persones que en realitzin i verificació d’autoritzacions.
-     Control de llocs predeterminats d’especial risc.
-     Control de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades.
-     Posada en servei de punts de guaita estratègics i predeterminats.
-     Establiment de centres de coordinació regionals d’efectius en les zones afectades (Mossos d’Esquadra, Bombers, ADF, policies locals, etc.)
 
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant a la zona del Baix Empordà per remullar tota la zona afectada per l’incendi. Els Bombers, amb una quinzena de dotacions terrestres, ressegueixen el perímetre, remullen les brases i revisen fumaroles per evitar qualsevol possible revifalla. L’incendi, que encara està actiu i no extingit, va ser controlat ahir al matí. Els Bombers encara treballaran en les tasques d’extinció fins que no resti cap punt calen que pugui fer revifar el foc.
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia