Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat rebaixa a Prealerta el pla INUNCAT per la disminució de la intensitat de les onades

query_builder   1 desembre 2013 20:03

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat rebaixa a Prealerta el pla INUNCAT per la disminució de la intensitat de les onades

  • L’episodi de mal estat de la mar s’allargarà fins dimarts i afectarà sobretot la costa de l’Alt i el Baix Empordà
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha rebaixat a fase de Prealerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT segons la darrera informació del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que preveu la disminució de la intensitat de les onades que han afectat avui sobretot el litoral nord català.
 
La previsió de mal estat de la mar ha millorat per aquest vespre i fins demà a primera hora del matí a tot el litoral català, especialment a les comarques de la demarcació de Tarragona. S’espera que el mar de fons del nord-est pugui provocar onades superiors als 2,5 m (maregassa) al litoral de l’Alt i Baix Empordà.
 
A partir de demà al matí l’afectació es donarà més a les comarques del litoral de Girona. I la darrera previsió indica que l’episodi s’allargarà fins dimarts a la tarda.
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la precaució en les activitats recreatives i professionals al mar, no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força i respectar els tancaments d’accessos a aquests punts. A més, s’aconsella allunyar-se d’espigons, esculleres i passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop. Recordeu que podeu ser arrossegat per l’onatge en aquests punts quan el fenomen és d’una intensitat com la prevista. Si algú cau a l’aigua truqueu immediatament al 112 i no perdeu de vista el punt exacte de la caiguda per indicar-ho als serveis de salvament. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia