Empresa i Treball

OCUPACIÓ

El Govern promou la formació de més d'un miler de joves com a administratiu polivalent per a petites i mitjanes empreses

query_builder   3 desembre 2013 15:48

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

El Govern promou la formació de més d'un miler de joves com a administratiu polivalent per a petites i mitjanes empreses

 

  • L’Executiu subvenciona amb 2,5 milions d’euros un programa de formació i qualificació professional per a joves en situació d’atur de la Fundació Privada Inform

 

  • L’índex d’inserció laboral dels joves que han participat en els darrers tres anys en la formació és de més del 60%
 
El Govern de la Generalitat ha aprovat avui la signatura d’un conveni entre el Departament d’Empresa i Ocupació i la Fundació Privada Inform, a través del qual el SOC subvencionarà amb 2,5 milions d’euros un programa de formació i qualificació professional en activitats de gestió administrativa per a joves prioritàriament en situació d’atur. L’objectiu del conveni és facilitar la formació i millorar l’ocupabilitat de més d’un miler de joves com a administratius polivalents per a petites i mitjanes empreses, amb l’obtenció del corresponent certificat de professionalitat.
 
La Fundació Privada Inform - Institut per a la formació de joves en l’àmbit de l’administració d’empreses realitza 74 accions formatives del certificat de professionalitat “Activitats de gestió administrativa” per a petites i mitjanes empreses de 890 hores de durada cadascuna, de les quals 640 hores són presencials, 160 en línia, 80 hores de pràctiques i 10 de formació complementària (inserció laboral, sensibilització mediambiental i igualtat de gènere).
 
Els joves participants fan un itinerari formatiu personalitzat d’acord amb les seves necessitats i aprenen en un context en el qual es viu l’ambient laboral i es desenvolupen les condicions d’una relació de treball. El nivell d’inserció laboral dels joves que han participat en els darrers tres anys en accions de formació similars és superior al 70%.
 
Fundació Inform
 
La Fundació Inform agrupa 18 patrons, la majoria ajuntaments de tot Catalunya i centres de formació professional, tots amb una dilatada experiència en la metodologia emprada i en la formació professional per a l’ocupació. En el context dels programes de qualificació professional, el Servei d’Ocupació de Catalunya valora especialment la metodologia utilitzada per la Fundació Inform, basada a reproduir situacions laborals reals de forma simulada per formar els seus alumnes en el camp de l’administració d’empreses.
 
Per desplegar aquesta metodologia, la Fundació disposa d’una xarxa de 5.000 empreses transnacionals ‘simulades’ creades especialment per donar més veracitat a la formació dels seus alumnes. A més, també cal destacar l’aprenentatge d’idiomes, la formació en línia i el foment de l’autoocupació com a eixos centrals dels seus programes formatius, així com la capacitat d’innovació de la Fundació, que ha sabut adaptar-se tant a les noves necessitats de les empreses com a un mercat laboral canviant i divers.
 
Programa europeu SEFED
 
La Fundació Inform, que té la seva seu i activitat principal a Catalunya, és membre de l’Associació europea EUROPEN i titular del programa SEFED per tot l’Estat espanyol.
 
El programa SEFED té l’objectiu de promoure la formació en el camp administratiu per mitjà de la simulació reproduint situacions reals. Cada centre formatiu adopta la forma i distribució d’una oficina administrativa d’una empresa fictícia on es reprodueixen els circuits administratius, les relacions típiques i els moviments normals d’una empresa.
 
Aquest programa està constituït per una xarxa d’empreses simulades de sectors comercials diversos. La simulació de les empreses només és factible amb una sèrie d’agents i circumstàncies externes que donin sentit al desenvolupament de les seves activitats.
 
La Fundació Inform ha desenvolupat una metodologia de simulació d’empreses amb una visió de futur i amb una trajectòria de treball basada en uns principis fonamentals, entre els quals destaca la transferibilitat de coneixements i de la pròpia tecnologia. Així, el Servei d’Ocupació de Catalunya –mitjançant la Fundació- posa a disposició de tots els ajuntaments interessats aquesta eina de formació.
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia