Servei Meteorològic de Catalunya

Estabilitat atmosfèrica

query_builder   4 desembre 2013 13:09

event_note Nota de premsa

Estabilitat atmosfèrica

 

La predicció meteorològica pels propers dies indica el domini del sol en general i ambient fred. A l’interior es formarà boira que localment pot ser persistent.

 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que l’anticicló que afecta bona part d’Europa es mantindrà ferm en aquesta zona durant els propers dies.
 
La predicció indica que entre dijous i diumenge dominarà l’ambient assolellat en general, però amb la formació de boira a les planes i fondalades de l’interior que podria ser localment persistent i gebradora a l’oest de la depressió Central. Entre dijous i divendres es podran formar alguns intervals de núvols a punts del sector central del litoral, així com al Pirineu, especialment al seu vessant nord. No es preveuen precipitacions.
 
L’ambient serà fred i la temperatura es mantindrà sense canvis importants, tot i que amb una lleugera tendència a la baixa. A banda, a causa de les altes pressions hi haurà una marcada inversió tèrmica matinal, així com una gran amplitud tèrmica, especialment a valls i fondalades del quadrant nord-est.
 
El vent bufarà de component nord en general, i es reforçarà a l’Empordà i als cims del Pirineu entre dijous i divendres. Aquest fet alterarà notablement l’estat de la mar al nord de la costa Brava.
 
A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís de Situació Meteorològica de Perill per estat de la mar.
 
La predicció a mitjà termini indica que la setmana vinent començarà amb la mateixa tendència, és a dir, amb molta estabilitat atmosfèrica.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 
4 de desembre de 2013

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 165

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia