Interior

L'ISPC desenvoluparà un catàleg de formació contínua pels bombers d'empresa

query_builder   4 desembre 2013 20:34

event_note Nota de premsa

L'ISPC desenvoluparà un catàleg de formació contínua pels bombers d'empresa

 
  • L'anunci l'ha fet el cap de l'Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya (EBPC), en l'acte de lliurament de diplomes del Curs bàsic de Bomber d'Empresa
En l'acte l'acte de cloenda del Curs en què s'han graduat 37 alumnes, el Cap de l'Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya (EBPC), Josep M. Juncosa, ha destacat el compromís de l'Institut amb la millora de la formació que imparteix pels bombers d'empresa i en aquest sentit ha afirmat que "la nostra voluntat és desenvolupar un catàleg de formació contínua que doni resposta a les necessitats de formació de les empreses, aprofundint en els àmbits del risc químic i de rescats en espais confinats, entre d'altres, amb l'objectiu d'aconseguir un nivell avançat de bomber d'empresa".
 
Juncosa ha afegit que "hem iniciat els passos per aconseguir l'acreditació com a centre reconegut davant el departament d'Empresa i Ocupació per tal de poder ajustar els continguts del Curs Bàsic de Bombers d'Empresa al Certificat de Professionalitat en matèria d'Extinció d'Incendis i Salvaments, aprovat pel Ministeri de Treball i Seguretat Social".
 
Els 37 Alumnes s’han graduat com a Bombers d’empresa un cop superat el Curs de formació bàsica adreçat a aquest col·lectiu i organitzat per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), en col·laboració amb l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT).
 
L’acte de cloenda i lliurament de diplomes ha tingut lloc aquesta tarda a les instal·lacions del 112, a Reus, i hi han estat presents el cap de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya, Josep M. Juncosa, el coordinador de Seguretat de Parcs Químics de l'AEQT, Francesc Aiguasenosa, la cap del Servei de Formació en Riscos i Emergències, Maria Serrahima, el president de la Comissió de Seguretat de l'AEQT i Director General del Complex Industrial de Dow Chemical a Tarragona, Kepa Díaz de Mendibil, i l’inspector Albert Magarolas en representació de la Regió d’Emergències de Tarragona de Bombers de la Generalitat.
 
Per la seva banda, el president de la Comissió de Seguretat de l'AEQT i Director General del Complex Industrial de Dow Chemicala a Tarragona, Kepa Díaz de Mendibil, ha afirmat que "aquest curs és un exemple de la col·laboració entre els sectors públic i privat i amb el qual aconseguim proporcionar una formació de qualitat". Després d'aprovar el Curs a l'ISPC, els nous bombers d’empresa estan capacitats per realitzar les tasques de prevenció, extinció d’incendis i salvament en situacions d’emergència i formaran part de l’equip de primera intervenció en els sinistres que hi pugui haver; el fet que les empreses comptin amb bombers d’empresa permet, a més, augmentar la coordinació i el treball entre els equips d’emergències i les companyies, minimitzar les conseqüències dels sinistres que es produeixen en instal·lacions complexes i introduir millores per augmentar les mesures de seguretat. 
 
Aquesta és la 13a edició del Curs de formació bàsica per a bombers d’empresa, que rep una molt bona acceptació entre les empreses associades a l’AEQT, que valoren l’adaptació dels continguts del programa que l’EBPC tenint en compte la normativa i les necessitats de les empreses. L’edició d’enguany s’ha organitzat en quatre grups, dos que reben la formació a Reus i Tarragona i dos que es formen a la seu de l’ISPC, a Mollet del Vallès; en total, 75 alumnes hauran rebut la formació.
 
Aquesta és la setena edició que es realitza en modalitat semipresencial, la qual facilita l’assistència del personal de les diferents organitzacions, ja que molts d’ells realitzen el seu treball a torns; el programa s’estructura, per tant, en una part a distància, per mitjà de l’entorn propi d’aprenentatge electrònic de l’Institut, l’ISPC en xarxa, i una altra part presencial, com ara les pràctiques i els exàmens.
 
Al llarg de 200 hores l’alumnat ha adquirit coneixements sobre prevenció, plans de protecció, seguretat personal, atenció sanitària, extinció d'incendis, salvaments i rescats, o actuació en accidents amb risc químic, entre d’altres; en la majoria d’àmbits realitzen pràctiques i visites a empreses, com és el cas de Repsol, que també ha cedit les instal·lacions perquè es puguin fer algunes pràctiques.
 
L’ISPC, com a centre de creació i transferència del coneixement del sistema de seguretat pública de Catalunya té, entre les seves finalitats, formar els col·lectius de seguretat i de la gestió de riscos i emergències que formen part del sistema de seguretat pública de Catalunya i promocionar l’estudi i la recerca en l’àmbit de la seguretat.
 
Per a més informació podeu contactar amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya: 93 554 13 05 / 695 56 14 58 o al correu electrònic comunicacio.ispc@gencat.cat, o amb l’Oficina de Comunicació del Departament d'Interior: 93 551 21 48 / 93 551 22 69.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia