Direcció General de Comunicació

suport a les pime

El Govern dóna suport al creixement i internacionalitzció de les pimes catalanes

query_builder   9 desembre 2013 08:00

event_note Nota de premsa

El Govern dóna suport al creixement i internacionalitzció de les pimes catalanes

  • ACCIÓ crea el programa Expansiona't per a pimes que integra tots els elements que incideixen en el creixement de l'empresa

El Govern ha posat en marxa el programa Expansiona’t-Incrementa la teva facturació i arriba a nous mercats. Aquesta nova iniciativa afavorirà el creixement de la pime catalana mitjançant l’assessorament expert i l’acompanyament per a la realització d’un projecte de creixement internacional i de millora de la competitivitat.


Expansiona’t donarà suport a l’empresa perquè aquesta esdevingui exportadora regular i aconsegueixi incrementar els seus resultats en termes de facturació, exportació i nombre de treballadors. Es tracta d’un  programa, amb una inversió de 500,000€,  adreçat a pimes industrials, comercials o de serveis que tinguin establiment operatiu a Catalunya i que faci més de 5 anys que estiguin constituïdes, amb voluntat de creixement, recursos humans i econòmics per finançar un projecte d’expansió i amb experiència exportadora.


Les empreses participants en aquest programa compartiran una primera fase d’anàlisi i hauran d’optar després per la línia que més s’adapti a les seves característiques i prioritats: la línia de creixement internacional, que dóna suport a l’empresa en la consolidació del seu procés d’internacionalització; o la línia de millora de la competitivitat, que ajuda l’empresa a consolidar el seu model de negoci mitjançant la implementació de projectes de millora en les àrees funcionals de l’empresa.Altres accions de suport a les pimes:


•    ‘FORMA EMPRESA50.CAT’. Es tracta d’un programa que té com a objectiu potenciar la formació bonificada prioritàriament entre micropimes (de fins a 19 treballadors) i pimes (de fins a 50 treballadors) mitjançant el reforç de la informació, l’assessorament individualitzat i, si s’escau, el disseny de serveis de formació a mida i acompanyament. La iniciativa es concreta enguany en una convocatòria de subvencions de 900.000 euros adreçada a entitats i institucions sense afany de lucre, amb experiència i coneixement acreditat del sistema, pera què assumeixin tasques de suport i assessorament, que incrementin l’accés i la participació de microempreses i pimes al sistema de formació bonificada.


•    Programa d'atenció a la PIME: El programa d'atenció a la PIME vol impulsar la competitivitat de les empreses a partir de la innovació, la internacionalització i la capacitació.


•    Reorientació del Programa Catalunya Emprèn: El programa s’ha creat amb la voluntat de ser el marc de referència de totes aquelles iniciatives que puguin sorgir de les administracions públiques, dels sectors privats i del món acadèmic, sempre que la seva finalitat sigui estimular l’emprenedoria a Catalunya. S’estan desenvolupant els següents programes:

  • Projecte Start-up Catalonia, Xarxa d’acceleradores és un programa de suport al creixement de les noves empreses catalanes amb potencial de creixement. Aquest setembre s’ha obert la convocatòria per que durant el 2014 s’obrin 4 acceleradores més: Tarragona, Lleida, Comarques Centrals i Barcelona. El 2013 el programa donarà suport a 100 emprenedors i està previst que al 2014 doni suport a 200 emprenedors.
  • Programa de suport a les unitats de valorització. Aquest 2013 s’han obert les línies d’ajuts VALUNI i VALEN per potenciar projectes i activitats de valorització tecnològica del agents del sistema per fer rendible tot l’estoc de coneixement acumulat i aconseguir la transferència efectiva de la tecnologia cap al teixit productiu.
  • Des d’ACCIÓ es duen a terme diferents accions de suport a l’emprenedor en l’àmbit financer, com el servei d’orientació financera o els incentius per la Xarxa d’Inversors privats. Durant l’any 2012 es van recolzar 66 operacions de empreses que iniciaven la seva activitat amb una inversió privada de 10,7 milions d’euros.