Agència de l'Habitatge de Catalunya

La Generalitat, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i Tunísia cooperaran en projectes de reordenació urbana i habitatge social

query_builder   13 desembre 2013 13:39

event_note Nota de premsa

La Generalitat, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i Tunísia cooperaran en projectes de reordenació urbana i habitatge social

  • Una delegació tunisiana ha visitat Barcelona i Tarragona per conèixer models de ciutats portuàries i industrials que s’han obert al mar en les darreres dècades
Imatge de la signatura de l'acord
El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i la Societat d’Estudis de Reordenació Urbana de la Costa Nord de la ciutat de Sfax (Tunísia) han signat un programa de col·laboració per a l’intercanvi d’experiències, transferència de coneixements i assistència tècnica en matèria de reordenació urbana i gestió de l’habitatge amb protecció oficial.
 
L’objectiu del programa és que l’administració catalana i barcelonina cooperin en la reordenació urbana de la zona portuària de Taparura i la seva integració en l’entorn urbà de Sfax, una ciutat situada al sud del país, a uns 270 km de la capital, Tunis. Sfax ha estat un centre industrial important en la producció de fosfats i ara vol regenerar la zona costera i obrir-la a la població, una realitat similar a la viscuda en el projecte de la Barcelona preolímpica.
 
La delegació tunisiana s’ha mostrat molt interessada en la gestió de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya pel que fa a l’administració i el manteniment del parc d’habitatge social de la Generalitat. En aquest sentit, han visitat els barris de la Trinitat (Barcelona) i Sant Cosme (El Prat de Llobregat), tots dos amb promocions de pisos amb protecció oficial.
 
La ciutat de Sfax optarà a la candidatura dels Jocs de la Mediterrània de 2021 i, per aquest motiu, han conegut de primera mà les gestions de Tarragona per aconseguir els Jocs de la Mediterrània de 2017. També han pogut visitar el patrimoni de l’antiga Tarraco perquè volen que la Médina de Sfax sigui declarada Patrimoni de la Humanitat.
 
El programa de col·laboració signat contempla fer participar professionals tècnics de Catalunya en jornades de treball i estudi en energies renovables i reordenació urbana a Tunísia. Igualment, pretén potenciar l’intercanvi d’experiències i coneixements tot aprofitant la reordenació urbana que es farà a Taparura.

1  

Imatges

Imatge de la signatura de l'acord

Imatge de la signatura de l'acord 804

1  

Fitxers adjunts

NP COOPERACIÓ AMB TUNÍSIA

NP COOPERACIÓ AMB TUNÍSIA
PDF | 265