Salut

Catalunya garanteix l'assistència sanitària a tots els ciutadans

query_builder   16 gener 2014 12:15

event_note Nota de premsa

Catalunya garanteix l'assistència sanitària a tots els ciutadans

El passat 1 de gener va entrar en vigor una norma estatal sobre el dret a les prestacions sanitàries que afecta a ciutadans de Catalunya que en algun moment hagin residit temporalment a l'estranger i que retornin a Catalunya, en què es deixava sense efecte aquest dret si havien estat més de 90 dies residint en un país estranger.
 
El Servei Català de la Salut mantindrà l'assistència sanitària pública a aquestes persones, mentres continuin empadronades a Catalunya o desde el moment que s'empadronin novament en el seu retorn, sempre que no tinguin rendes superiors a 100.000 euros.
 
El concepte bàsic per gaudir de la cobertura assistencial del sistema sanitari públic és l’empadronament a Catalunya, per tant aquest ciutadans, en el marc normatiu vigent, en el moment de decidir empadronar-se a Catalunya se’ls hi facilitarà la targeta sanitària individual, per tal que accedeixin a la cartera comuna de serveis sanitaris públics.
 
Cal tenir present que la cobertura assistencial sota l’empar del reglaments comunitaris o de convenis específics amb altres països és responsabilitat exclusiva de l’INSS.
 
El Departament de Salut i el Servei Català de la Salut consideren que l'accés a l'assistència sanitària és un dret universal, vinculat a les necessitats assistencials de les persones. 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia