Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT)

Una delegació d'escriptors nòrdics visiten Catalunya

La iniciativa ha estat organitzada en col·laboració amb el PEN Català, l'Institut Ramon Llull i l'Ajuntament de Barcelona.

query_builder   11 novembre 2013 19:10

event_note Nota de premsa

Una delegació d'escriptors nòrdics visiten Catalunya

La iniciativa ha estat organitzada en col·laboració amb el PEN Català, l'Institut Ramon Llull i l'Ajuntament de Barcelona.

Una delegació d'escriptors nòrdics visiten Catalunya
El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya organitza, en el marc del seu programa de visitants internacionals, el projecte NORDIC CATALONIA, una visita a Barcelona de 8 reconeguts escriptors de Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega i Suècia que, del 12 al 16 de novembre, se submergiran en la cultura catalana i abordaran diversos aspectes que la literatura i la llengua catalanes tenen en comú amb els països nòrdics.  
 
La delegació nòrdica estarà formada per:
  • Ulf Eriksson (Suècia). A banda de poesia, ha publicat novel·la, contes, assaig i crítica. Actualment, és crític dels diarisGöteborgs-Posten i Svenska Dagbladet. Recentment, ha traduït una novel·la d’Elia Barceló i poesies d’Antonio Gamonedas.
  • Kjell Espmark (Suècia). Escriptor i investigador de literatura i catedràtic honorari en Ciències Literàries per la Universitat d’Estocolm. Membre de l’Acadèmia Sueca, que és l’encarregada d’atorgar el Premi Nobel de Literatura.
  • Hanne Ørstavik (Noruega). Amb la publicació de la novel·la Hakk el 1994, va iniciar una carrera que l'ha portada a ser una de les escriptores noruegues més conegudes de la literatura contemporània. En castellà, trobem: Mujeres de los fiordos, Nordica, 2009 (antologia sobre 10 escriptores noruegues).
  • Jukka Laajarinne (Finlàndia). Escriptor de contes infantils i juvenils.
  • Ib Michael (Dinamarca). Gran part de la seva prosa està estilísticament relacionada amb el realisme màgic de la literatura hispanoamericana. En castellà: Cuentos europeos, Anagrama, 1994 (inclòs en aquesta antologia sobre 12 escriptors de països nòrdics) i Príncipe, Salamandra, 2002.
  • Leena Parkkinen (Finlàndia). Novel·lista i guanyadora del Helsingin Sanomat Literature Prize 2009. Representa la tercera generació d’una nissaga d’autors començada amb el seu avi.
  • Kjersti A. Skomsvold (Noruega). El 2009 va fer el seu debut literari amb Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg, una novel·la que ha estat premiada i traduïda a diverses llengües. En castellà: Cuanto más deprisa voy, mas pequeña soy, Lengua de Trapo, 2011.
  • Sigurbjörg Þrastardóttir (Islàndia). La seva poesia ha estat traduïda a dotze idiomes i ha participat en nombroses conferències literàries, festivals de poesia i antologies d’arreu d’Europa. En català: Paracaigudes de tulipes, traducció de Francesc Parcerisas. Dins la col·lecció de plaquettes de poesia Els ulls de Tirèsies de l’editorial Cafè Central.
El programa de la visita, dissenyat en col·laboració amb el PEN Català, l’Institut Ramon Llull i l’Ajuntament de Barcelona, inclou contactes amb escriptors catalans i amb escriptors estrangers residents a Catalunya, així com diversos tallers sobre temàtiques d’interès global i visites a diversos centres culturals. Entre d’altres activitats, la delegació nòrdica es reunirà amb el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i participarà en dos tallers: un sobre el paper de la literatura a la societat i al món, en el qual hi participaran autors locals com ara Gemma Gorga, Francesc Parcerisas, Jordi Puntí i Jaume Subirana; i un segon, coorganitzat amb la Universitat de les Nacions Unides, sobre migracions, literatura i diàleg intercultural, en el qual hi intervindran els escriptors residents a Catalunya Amir Ali, Annie Bats, Francesc Miralles, Matthew Tree i Salem Zenia.
 
El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya té per objectiu projectar Catalunya internacionalment mitjançant instruments de diplomàcia pública. Els programes de visitants internacionals són una eina clau de la diplomàcia pública per enfortir les relacions de confiança personals, professionals i institucionals entre la societat civil de diferents països.
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia