President

Toulouse

President Mas: "Si donem més velocitat a l'Euroregió podrem aconseguir recursos per temes claus com la innovació i la recerca"

query_builder   23 gener 2014 22:20

event_note Nota de premsa

President Mas: "Si donem més velocitat a l'Euroregió podrem aconseguir recursos per temes claus com la innovació i la recerca"

  • El president Artur Mas s’ha reunit a Toulouse amb el president del Consell regional de Midi-Pyrénées, Martin Malvy, en el marc de l’Euroregió, l’associació de cooperació interregional de la qual forma part Catalunya i que presideix actualment Midi-Pyrénées
  • El cap de l’Executiu ha defensat seguir fent lobby en el sí de l’Euroregió per continuar desplegant les infraestructures ferroviàries d’interconnexió que permetin completar el corredor Mediterrani i impulsar la cooperació en innovació i recerca
El president Mas i el president Malvy, aquesta tarda a Toulouse
El president Mas i el president Malvy, aquesta tarda a Toulouse

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha remarcat aquesta tarda des de Toulouse que l’eix central de l’Euroregió en els propers anys ha de ser “aconseguir donar més velocitat” i impuls a l’organisme per tal de captar més recursos que vagin destinats a àrees claus de cara al futur. “Si ara aconseguim donar major velocitat, allò que potser no tindrem de Madrid, perquè hi ha menys diners, potser ho podrem obtenir a Brussel·les, perquè allà hi ha més recursos per innovació, recerca, ensenyament superior, etc. Temes claus per al futur dels nostres territoris i del conjunt de la Unió Europea”, ha assenyalat el president.


En aquest sentit, Mas ha defensat “seguir treballant intensament” en el marc de l’Euroregió Pirineus Mediterrània per “aconseguir captar el màxim de programes europeus en els propers anys”, ara que ja s’han definit els pressupostos europeus fins el 2020.


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquestes declaracions des de Toulouse, on ha mantingut una reunió de treball amb el president del Consell regional de Midi-Pyrénées, Martin Malvy. La trobada s’ha celebrat en el marc de l’Euroregió Pirineu Mediterrània, l’associació de cooperació interregional integrada per Catalunya, Illes Balears, Languedoc-Roussillon i la pròpia Midi-Pyrénées, que n’ostenta la presidència rotatòria. Han acompanyat el president el secretari d’Afers Exteriors i de la UE, Roger Albinyana, i el director general de Relació Exteriors, Francesc Gambús.

L’entrevista entre Artur Mas i Martin Malvy ha tingut lloc a la seu del Consell regional de Midi-Pyrénées. Entre d'altres temes, tots dos presidents han tractat el futur de l’Euroregió, que aquest 2014 celebra els seus deu anys d’existència, i també han abordat l’actualitat econòmica i política europea.

El president Mas ha mostrat la seva satisfacció per la inauguració de la línia ferroviària d’alta velocitat entre Catalunya i França i ha defensat davant Malvy seguir fent lobby en el sí de l’Euroregió per continuar desplegant les infraestructures ferroviàries d’interconnexió que permetin completar el corredor Mediterrani.

Durant la reunió, els dos presidents també han coincidit que un dels objectius prioritaris de l’Euroregió ha de seguir sent treballar conjuntament per impulsar la cooperació en innovació i recerca per tal de convertir l’Euroregió Pirineu Mediterrània en un veritable pol de recerca i innovació al sud d’Europa.

Prèviament a aquesta reunió, el president Mas ha fet una visita a les instal·lacions d’Airbus, a Blagnac.

 

“Un pla per Catalunya ha de tenir en compte l’opinió majoritària”

A preguntes dels periodistes sobre la presència, aquest cap de setmana a Barcelona, de nombrosos dirigents de la cúpula del Partit Popular, entre ells Mariano Rajoy, el cap de l’Executiu ha reiterat que “si tenen un pla per a Catalunya aniria bé que algun moment el coneguéssim, no només el Govern, sinó també la població catalana”. I ha afegit que aquest “no pot anar en contra de més del 70% de l’opinió publica catalana”. “De moment els plans del Partit Popular i del govern espanyol no van en aquesta línia. No sé si ens sorprendran aquest cap de setmana en positiu, tinc alguns dubtes, però escoltarem el que ens hagin de dir”, ha reblat Artur Mas.

2  

Imatges

Reunió bilateral entre els dos governs

Reunió bilateral entre els dos governs 957

El president Mas amb Martin Malvy

El president Mas amb Martin Malvy 747