Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Govern

El titular d'Agricultura inaugura a Barcelona SmartFruit IPM International Congress

Pelegrí: "Catalunya produeix aliments sans, segurs i sostenibles, i això ens permet ser referents en sanitat vegetal "

Es tracta del primer congrés internacional sobre gestió integrada de plagues, i serà la cita més important a Europa sobre sanitat vegetal

query_builder   2 febrer 2014 17:16

event_note Nota de premsa

El titular d'Agricultura inaugura a Barcelona SmartFruit IPM International Congress

Pelegrí: "Catalunya produeix aliments sans, segurs i sostenibles, i això ens permet ser referents en sanitat vegetal "

Es tracta del primer congrés internacional sobre gestió integrada de plagues, i serà la cita més important a Europa sobre sanitat vegetal

 
Smartfruit aplega més de 700 participants i una setantena dels millors investigadors i experts de reconeguda trajectòria en gestió de plagues d’arreu del món
 
 
Catalunya és capdavantera en programes de Sanitat Vegetal
Pelegrí donant la benvinguda als participants durant la inauguració oficial
Pelegrí donant la benvinguda als participants durant la inauguració oficial
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i del conseller executiu de Prodeca, Jordi Bort, ha presidit aquest migdia la inauguració de SmartFruit IPM International Congress, que se celebrarà a Barcelona del 2 al 4 de febrer.
 
Aquest congrés té com a objectiu aprofundir en el coneixement sobre la Gestió Integrada de Plagues en els principals cultius arboris de Catalunya: fruiters, cítrics, vinya i olivera. Catalunya és capdavantera en programes de sanitat vegetal i “volem compartir aquest coneixement amb altres països per poder-lo transferir”, ha dit el conseller. Per Pelegrí, la voluntat d’aquest congrés és “convertir-lo en un punt de trobada de totes les parts de la cadena que es veuen involucrades en la producció d’aliments”.
 
arribada  dels participants al Palau de Congressos
arribada dels participants al Palau de Congressos
En aquest sentit, el conseller s’ha mostrat convençut que aquests dies “serem testimonis de tot el que s’està cuinant en els camps de la recerca, el desenvolupament i l’aplicació de les tècniques productives” i ho farem “des d’un enfocament transversal, una posada en comú win-win que beneficiï tant els interessos dels consumidors com dels productors i les seves empreses”.
 
D’altra banda, segons Pelegrí la nova normativa comunitària sobre l’ús sostenible de plaguicides suposarà un nou model que tingui en compte una progressiva reducció en l’aplicació de productes fitosanitaris i apostar per una gestió cada vegada més respectuosa amb el medi ambient i la salut humana. Per aquest motiu, congressos com SmartFruit contribuiran a generar un potencial de coneixement necessari i enriquidor per al conjunt del sector i dels consumidors.
 
Catalunya, pool agroalimentari
 
Pelegrí ha aprofitat la inauguració d’aquest congrés internacional per recordar que Catalunya és un pool agroalimentari de primera magnitud a Europa i una de les principals zones productores de fruita del continent. En aquest sentit, el sector agroalimentari català representa el 3,6% del PIB català i el 17% del PIB industrial. D’altra banda, en la passada campanya la fruita de pinyol catalana va arribar a una xifra rècord de 300 M€ exportats. De fet, la fruita catalana està present a les cadenes europees més exigents gràcies a uns productes d’elevada qualitat i uniformitat contrastada.
 
Pelegrí amb els delegats de l'Oirsa, moments abans de començar el Congrés
Pelegrí amb els delegats de l'Oirsa, moments abans de començar el Congrés
SmartFruit, punt de trobada sobre Gestió Integral de Plagues
 
SmartFruit IPM International Congress és el primer congrés internacional sobre sanitat vegetal a Europa. Està organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) a través de Prodeca i en col·laboració amb el sector productiu i el sector de la comercialització de productes fitosanitaris.
 
Aquest congrés internacional sobre la gestió integrada de plagues en cultius fructícoles aplegarà una setantena d’investigadors i experts procedents de països tan diversos com els Estats Units, Nova Zelanda, Holanda, Hongria, Itàlia, Mèxic, Xile, França o l’Estat espanyol, entre d’altres.
 
La celebració d’aquest congrés coincideix amb l’entrada en vigor de la directiva comunitària d’ús sostenible de fitosanitaris, que incorpora un esperit de preservació del medi ambient i de la salut a l’hora de produir aliments. En aquest sentit, el tractament de les plantes perquè donin un fruit sa i segur, econòmicament rendible i mediambientalment sostenible, és l’eix a l’entorn del qual s’exposaran els resultats de la recerca dels experts internacionals congregats a Barcelona per participar a SmartFruit.
 
Podeu consultar tota la informació rellevant de SmartFruit IPM International Congres (programa, currículum dels ponents, taules rodones, sessions paral·leles, altres serveis en xarxa, sala de premsa, qui és qui, accés al banc d’imatges i reculls audiovisuals, entre d’altres) a www.smartfruitcongress.cat.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i https://twitter.com/agriculturacat.

3  

Imatges

arriba participants

arriba participants 1916

Pelegrí amb els delegats de l'Oirsa

Pelegrí amb els delegats de l'Oirsa 2167

Pelegrí durant la intervenció inaugural del Congrés

Pelegrí durant la intervenció inaugural del Congrés 1369

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia