Empresa i Treball

Foodservice

INDÚSTRIA

Neix el Clúster Foodservice de Catalunya, liderat per deu empreses catalanes que facturen més de 3.000 milions d'euros

query_builder   31 gener 2014 13:41

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Neix el Clúster Foodservice de Catalunya, liderat per deu empreses catalanes que facturen més de 3.000 milions d'euros

·      El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha destacat en la presentació que “el nou clúster fa una aposta clara per desenvolupar projectes transformadors lligats a la innovació i la internacionalització”.
 
·     Les empreses impulsores de la iniciativa són Serhs, Áreas, Gallina Blanca, AN Grup, The Eat Out Group, Tupinamba, Fòrum Gastronòmic, Audens Food, Àngel Bosch i l’Institut d’Investigació IRTA.
 
·     Els principals reptes estratègics del Clúster Foodservice passen per la innovació de producte, la millora de l’eficiència logística i el coneixement de les tendències de mercat.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presentat avui a la seu d’ACCIO la constitució del Clúster Foodservice de Catalunya, impulsada per la Generalitat amb el lideratge de deu empreses catalanes del sector que sumen una facturació conjunta de més de 3.000 milions d’euros.
 
Aquesta actuació s’emmarca dins de la política de clústers del Govern català, que aposta per aquest sistema com a eina de millora competitiva per a l’empresa catalana. Actualment a Catalunya existeixen una trentena de clústers empresarials que sumen prop de 1.000 empreses.
 
Durant la presentació, Felip Puig ha destacat que el “sector foodservice és estratègic per a Catalunya”, i que el nou clúster neix “amb una aposta clara per desenvolupar projectes transformadors lligats a la innovació i la internacionalització”.
 
Puig ha subratllat que “el lideratge i el protagonisme del clúster passa ara a ser del món empresarial”, després d’un període de dinamització de més de dos anys iniciat amb el suport de la Generalitat.  El conseller ha destacat el “pes específic del sector foodservice, que suma 450 empreses a tota Catalunya i té un volum de negoci aproximat de 5.000 milions d’euros”.
 
La junta directiva del nou clúster està formada per les empreses Serhs, Àreas, Gallina Blanca, AN Grup, The Eat Out Group, Tupinamba, Fòrum Gastronòmic, Audens Food, Àngel Bosch i l’Institut d’Investigació IRTA. Juntes sumen més de 22.400 treballadors. El foodservice inclou tots els canals de venda que impliquen un consum alimentari fora de la llar, un sector que és actualment en creixement degut als canvis en els hàbits alimentaris.
 
El president del Clúster Foodservice, Jaume von Arend, ha destacat que “el clúster és obert a nous membres, a totes les empreses i agents de la cadena de valor del sector”. Von Arend ha donat a conèixer les línies estratègiques del clúster, que passen pel “desenvolupament i innovació de producte, el coneixement del mercat i les tendències, la reflexió estratègica i la millora de l’eficiència en les operacions de logística”. El clúster escollirà en breu un clúster manager que s’encarregarà de liderar el projecte.
 
Per la seva banda, el director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Josep Maria Monfort, ha afirmat durant la cloenda que un dels principals camins per a aconseguir un sector agroalimentari competitiu en el marc d’una economia global i per a fer de Catalunya el principal clúster agroalimentari europeu és “fent una aposta clara i decidida en la recerca, el desenvolupament i la innovació”.
 
Segons Monfort, “un sector competitiu és aquell capaç de mantenir-se present als mercats internacionals. Per això cal haver fet, i seguir fent, una feina d’estímul de l’R+D que permeti crear un entorn perquè la innovació formi part de les prioritats de les empreses del nostre país”. En aquest sentit, Josep Maria Monfort ha afirmat que “cal augmentar la participació de les empreses agràries i agroalimentàries en projectes de R+D+I i per això hem d’orientar esforços a establir mecanismes que facilitin la col·laboració público-privada en R+D+I agroalimentària i estimular que les empreses inverteixin en innovació per convenciment”.

2  

Fitxers adjunts

El conseller Puig, amb els impulsors del clúster Foodservice

El conseller Puig, amb els impulsors del clúster Foodservice
JPG | 1644

Dossier de premsa Clúster Foodservice

Dossier de premsa Clúster Foodservice
PDF | 515

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia