Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el currículum del títol d'eficiència energètica i energia solar tèrmica

El Govern aprova el currículum del títol d'eficiència energètica i energia solar tèrmica

query_builder   4 febrer 2014 15:30

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el currículum del títol d'eficiència energètica i energia solar tèrmica

 
  • Es tracta d’un títol de formació professional de grau superior de la família professional d’energia i aigua
 
El Govern ha aprovat el decret que estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior d’eficiència energètica i energia solar tèrmica. Aquest títol està desenvolupat d’acord amb el catàleg de qualificacions professionals de Catalunya, que permet la integració dels sistemes educatiu i laboral en la formació professional, i correspon a la família professional d’energia i aigua. El cicle també introdueix la llengua anglesa amb la finalitat de normalitzar-la en aquest àmbit laboral.
 
El currículum, que preveu 2.000 hores de formació, estableix quina és la competència general d’aquest títol, que consisteix a avaluar l'eficiència de les instal·lacions d'energia i aigua en edificis i a configurar instal·lacions solars tèrmiques. El títol permetrà treballar en el sector energètic, en institucions competents en auditories, inspeccions i certificacions energètiques i també en empreses dedicades a fer estudis de viabilitat, promoció, implantació i manteniment d'instal·lacions d'energia solar en edificis.
 
El nou currículum desenvolupa continguts relacionats amb el foment de l’estalvi i l’eficiència energètica, la innovació i la millora de processos tecnològics, l’ús d’equips energètics millors i més eficients, la reducció de pèrdues tèrmiques, l’aprofitament de les energies renovables i l’adopció de polítiques de sensibilització del ciutadà. Així, dóna resposta a les necessitats educatives del sector i a la formació d’especialistes en aquest camp per poder complir amb el Pla d’acció per a l’eficiència energètica de la Comissió de les Comunitats Europees, que preveu diferents accions en els propers anys com, per exemple, l’etiquetatge d’aparells i equips i normes mínimes d’eficiència energètica.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia