Protecció Civil

Protecció Civil: Actualització de l'ALERTA del pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses durant el dia de demà i per l'episodi d'onatge

query_builder   29 març 2014 20:51

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Actualització de l'ALERTA del pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses durant el dia de demà i per l'episodi d'onatge

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT, en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), per les pluges previstes per demà i per l’episodi de mal estat de la mar a tot el litoral català aquest cap de setmana.
 
Segons les previsions del SMC, per demà, els xàfecs aniran localment acompanyats de tempesta, de calamarsa i de ratxes fortes de vent. Puntualment es podran acumular més de 50 litres de precipitació, especialment al terç sud del país.
 
Des de Protecció Civil es recomana molta precaució a la ciutadania a prop de lleres, rius i guals i en totes les activitats previstes a zones de muntanya i a l’aire lliure en general si us trobeu en una zona on descarrega amb força.  En cas de que les tempestes us afectin en aquestes zones, busqueu l’aixopluc als punts més elevats i espereu que passi la tempesta, i sobretot eviteu travessar guals, rieres, torrents i rius en general malgrat semblin portar poc cabal, ja que es poden incrementar de forma sobtada. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions.
 
Protecció Civil també recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.
 
Pel que a l’estat de la mar, per demà es preveu notable mar de fons d’Est afectant tot el litoral català. Avui encara hi haurà important mar de fons d’Est al litoral central.
 
Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la precaució en les activitats recreatives i professionals al mar, no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força i respectar els tancaments d’accessos a aquests punts. A més, s’aconsella allunyar-se d’espigons, esculleres i passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop. Recordeu que podeu ser arrossegat per l’onatge en aquests punts quan el fenomen és d’una intensitat com la prevista. Si algú cau a l’aigua truqueu immediatament al 112 i no perdeu de vista el punt exacte de la caiguda per indicar-ho als serveis de salvament. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia