Suport de la Generalitat a entitats socials i als centres especials de treball
 
La contractació amb entitats socials i centres especials de treball posa de manifest el recolzament del Govern al Tercer Sector Social de Catalunya i evidencia el compliment dels objectius fixats pel Govern als diferents departaments, organismes autònoms i empreses públiques de l’Administració catalana.
 
Per això, recentment el Govern aprovat dues mesures directament orientades a aquest sector.
 
En primer lloc, el Govern destinarà enguany gairebé 7 milions d’euros per a contractes públics amb entitats socials i centres especials de treball.
 
La Generalitat ha realitzat una reserva social per aquest any de 5.576.350 euros per a contractes a través de centres d’inserció sociolaboral o entitats sense ànim de lucre, i 1.350.000 euros per a contractes amb centres especials de treball.
 
Ha estat la mateixa quantitat que l’any 2013, malgrat les restriccions pressupostàries.
 
Cal destacar, que al marge del que es va destinar a reserva social, l’any passat la Generalitat va fer contractes amb centres especials de treball i encàrrecs de gestió amb finalitats d’inserció social per valor de 19,5 milions d’euros.
 
D’altra banda, el mes de març, el Govern va decidir avançar 44,2 milions d’euros de fons propis per garantir la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat
 
Aquests ajuts s’han de finançar amb fons de la Conferència Sectorial d’Ocupació i d’Afers Laborals de l’Estat però, en aquell moment, aquesta Conferència encara no s’havia reunit i, per tant, no s’havien assignat i distribuït els fons corresponents a l’any 2014.
 
Per aquest motiu, el Govern de la Generalitat va decidir avançar de nou per segon any consecutiu  44,2 milions d’euros de fons propis per a aquestes subvencions i poder donar continuïtat als centres especials de treball.
 
Aquests ajusts garantien el pagament del 50% del Salari Mínim Interprofessional dels treballadors amb discapacitat dels centres especials de treball (CET), així com el salari dels tècnics que donen suport a les persones amb discapacitat en l’adaptació a la feina (USAPS).
 
Catalunya té 210 centres que donen feina a més de 13.000 persones amb discapacitat. Són una peça clau de l’economia social, sostenible i competitiva, perquè generen   llocs de treball estables a persones discapacitades, adequats a la realitat del mercat laboral i al món de l’empresa. La seva finalitat prioritària és la integració de persones amb discapacitat al règim de treball ordinari.