
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director dels Serveis Territorials a Lleida, Jaume Fabà, ha participat avui a la jornada de presentació de l’oferta de productes d’alimentació d’entitats sòcies de Créixer a Tàrrega (Urgell).
Créixer és una iniciativa innovadora de cooperació entre empreses catalanes d’economia social capaç de creat més i millors llocs de treball per a les persones amb major dificultat.
Pelegrí ha volgut participar a la presentació de productes d’alimentació del Clúster Créixer destacant aquesta iniciativa innovadora de cooperació que avança cap a una cultura de valors centrats en les persones i en el desenvolupament sostenible de les organitzacions i la societat. El conseller ha destacat la gran creativitat col.laborativa i col.lectiva del projecte que “ de forma innovadora ofereix una oportunitat de diferenciar-se en un entorn altament competitiu”.
També ha explicat que ”a molts ens reconfortarà poder comprar aliments que donen oportunitats a les persones amb especials dificultats”. “Productes de proximitat, de venta directe, elaborats a vora de casa i integrats al territori des del punt de vista ambiental, econòmic i social. Tot això contribueix sense cap mena de dubte a “ crear vincles de confiança i construeixen comunitat”, ha afegit.
Pelegrí ha aprofitat per recordar que el sector agroalimentari és un sector molt compromès amb el país i el seu futur i amb un gran sentit de la responsabilitat. I ha volgut felicitar als responsables de la iniciativa que es presenta avui que demostra “ un caràcter emprenedor i ofereix una esperança de prosperitat i d’ocupació, en un context complicat com l’actual”
- 50 anys de l’empresa Mimsa
Aquesta mateixa tarda, el conseller del DAAM Josep Maria Pelegrí, ha visitat l’empresa Mimsa, a Lleida, en motiu de la commemoració dels 50 anys d’activitat d’aquesta fàbrica de farines de fusta i closca de fruits secs per a aplicacions industrials.
Mimsa, és la primera empresa espanyola fabricant de farina de fusta, mantenint des de l’any 1962 un procés en continua evolució. La filosofia d’aquesta empresa es basa en l’aprofitament sostenible dels recursos naturals, seleccionant els seus proveïdors entre els acreditats amb la certificació PEFC, garantia que l’explotació forestal s’efectua mitjançant criteris que portin aquest concepte de sostenibilitat al terreny pràctic.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.



