FOTO WEB
Un moment de la intervenció d'Antoni Trasobares.
 
 
El director general de Medi Natural i Biodiversitat del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Antoni Trasobares, ha presidit, aquest matí, la benvinguda i presentació del seminari tècnic 'Matins d'Innovació: Recerca en l'àmbit forestal a Catalunya', que s’ha desenvolupat a l'Escola de Capacitació Agrària Forestal (Finca Casa Xifra), a Santa Coloma de Farners. També hi ha participat el director del centre, Gabriel Esquius, el subdirector general de Transferència i Innovació agroalimentària del DAAM, Jaume Sió, i el director gerent del Centre de la Propietat Forestal, Juan Luis Abian, entre altres.
 
Aquest Seminari, organitzat pel Servei d’Innovació Agroalimentària, s’emmarca com a acció del Pla Estratègic de Recerca, Innovació i Transferència agroalimentària de Catalunya i dins del cicle de seminaris tècnics Matins d’Innovació Agroalimentària del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del DAAM.
 
Els seminaris tècnics ‘Matins d’innovació agroalimentària’ són un espai de trobada entre els agents d’un àmbit o sector concret, amb la finalitat de conèixer, orientar i definir activitats de recerca, innovació i transferència de coneixement.
 
El seminari d’avui ha començat amb l’exposició de les línies de recerca en l’àmbit català per part dels centres d’investigació i universitats que desenvolupen part de la seva activitat en relació al sector forestal. En aquesta primera part hi han participat representants del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), l’Institut Català de la Fusta (INCAFUST), el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), l’Institut Català del Suro, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), la Universitat de Lleida, la Universitat Autònoma de Barcelona, i la Universitat Rovira i Virgili.
 
Seguidament, s’ha donat pas a la participació dels representants d’organitzacions professionals, agrupacions de propietaris forestals, empreses del sector forestal, i tècnics, els quals han exposat les principals necessitats per part del sector, en l’àmbit de la recerca i la transferència de coneixement. En aquesta segona part de la jornada hi han participat el Consorci Forestal de Catalunya, l’Associació d’Entitats Locals Propietàries Forestals a Catalunya, l’Associació Catalana d’Empreses de Treballs Forestals, Unió de Pagesos, l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre, Grup Joan Martorell SL, Vigué Subirà SCP Enginyeria Forestal, i Serradora Boix SL.
 
La jornada ha finalitzat amb un debat obert, amb la participació dels assistents al seminari, durant el qual s’ha recollit les propostes de millora per al sector i punts de vista diversos dels assistents al Seminari.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Un moment de la intervenció d'Antoni Trasobares.

Un moment de la intervenció d'Antoni Trasobares.
JPG | 1900