Empresa i Treball

INDÚSTRIA

L'empresa catalana Plasper inverteix 4 MEUR per produir un nou plàstic reciclat per a usos industrials

query_builder   20 juliol 2014 11:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

L'empresa catalana Plasper inverteix 4 MEUR per produir un nou plàstic reciclat per a usos industrials

 
·        Es tracta d’un procés innovador a Catalunya que permet reciclar elastòmers termoplàstics (TPE) per després fer-los servir com a matèria primera en diversos sectors, com el de l’automòbil, la construcció i el calçat.
 
·        El projecte d’inversió de Plasper, que preveu crear 50 llocs de treball, ha comptat amb el suport de la Generalitat a través d’ACCIÓ.
 
 
L’empresa catalana Plasper, amb seu a la Roca del Vallès, ha invertit 4 milions d’euros per obrir una nova línia de producció d’un plàstic reciclat per a usos industrials. Es tracta d’elastòmers termoplàstics (TPE), un producte més ecològic i econòmic que altres materials similars, que es fa servir com a matèria primera en diversos sectors, com el de l’automòbil, la construcció i el calçat.
 
La inversió de la companyia s´ha destinat a adquirir la maquinària necessària per desenvolupar el projecte, que permetrà crear fins al 2017 uns 50 llocs de treball. De moment ja se n’han creat 12, que se sumen a la cinquantena que tenia la planta vallesana a finals de l’any passat. El projecte ha comptat amb el suport de la Generalitat a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació.
 
Segons el director general de l’empresa, Lluís Pérez, “Plasper inverteix molt en innovació, i fruit d’aquesta innovació ha sortit aquest projecte”. Per Pérez, “el nou procés de reciclatge ens permetrà tenir un creixement important, doblant gairebé la producció”. De fet, Plasper preveu que el nou procés de reciclatge estarà en ple funcionament d’aquí a tres anys, i que permetrà sumar 30.000 tones anuals a les 40.000 que produeix actualment –fins ara, la majoria de la producció de la planta es basava en altres tipus de plàstics reciclats, principalment PVC-.
 
Pel que fa al futur, el director general de la companyia considera que “la crisi ens ha ajudat, perquè moltes empreses han volgut retallar costos a l’hora d’adquirir les seves matèries primeres, i els reciclats són més econòmics i ecològics”. La previsió de l’empresa és, el 2017, haver multiplicat per 12 la facturació del 2010. La companyia, que va néixer el 1983, exporta gairebé el 70% de la seva producció, majoritàriament a Europa.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia