· El director de l’Agència Catalana del Consum i president de la Xarxa NEPIM, Alfons Conesa, s’ha reunit a Brussel·les amb el president del CES, Henri Malosse, per presentar el projecte català en cooperació interregional i internacional com a model referent en matèria de consum, així com les diferents accions de la Xarxa per a la promoció del consum sostenible en les diferents regions europees.
El director de l’Agència Catalana del Consum i president de la Xarxa NEPIM per a la promoció del consum sostenible en les regions europees, Alfons Conesa, ha mantingut aquesta setmana una reunió amb el president del Comitè Econòmic i Social (CES) de la Unió Europea, Henri Malosse. En aquesta reunió, celebrada a Brussel·les també han estat presents membres del gabinet del CES, el delegat del govern de la Generalitat davant de la Unió Europea, Pere Puig, així com del director de NEPIM, René Kalfa.
La trobada s’emmarca en un seguit d’accions de difusió i promoció arreu d’Europa de la xarxa NEPIM, associació internacional que aplega representants de setze regions de la UE de 8 estats membres i una del Marroc. Per la seva banda, el CES és la institució de la Unió Europea, per representar els interessos dels diferents grups econòmics i socials a Europa. El Comitè és consultat en els casos previstos en els Tractats comunitaris, així com en afers de protecció de les persones consumidores, medi ambient, desenvolupament regional i àmbit social.
Com a resultat de la reunió, el President del CES, Henri Malosse, ha pres el compromís d’una immediata presentació, davant de tots els membres del CES, de la Xarxa NEPIM i del seu model de protecció de les persones consumidores, així com especialment del model de l’Agència Catalana del Consum i el seu projecte de cooperació interregional i internacional. Alhora el president del CES ha mostrat el seu interès i ha valorat la possibilitat d’encarregar projectes a la Xarxa pel que fa al consum sostenible de la UE.
La Xarxa NEPIM treballa des de fa 10 anys per la col·laboració interregional i constitueix un fòrum idoni per animar a d’altres organismes regionals de protecció de les persones consumidores de la Unió Europea a participar en projectes comuns promoguts pel Programa europeu de Consumidors 2014-2020, millorar les seves polítiques de consum, intercanviar bones pràctiques, experiències i recursos que permetin aportar als consumidors de les regions europees una perspectiva de consum sostenible, reflexiu i responsable amb l’entorn i amb l’economia.