Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat: actualització de l'Alerta del Pla INUNCAT

query_builder   29 setembre 2014 18:59

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: actualització de l'Alerta del Pla INUNCAT

  • Tot i que els cabals han començat a decréixer, Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del pla INUNCAT per les acumulacions d'aigua i els cabals, encara elevats, en general de rius i rieres a les comarques de Girona
  • A partir del vespre/nit l’episodi de pluges es reactivarà a tot el litoral i demà al matí s’estendran des del sud del país a tot el litoral i prelitoral
  • Hores d’ara el servei del tren d’alta velocitat entre Girona i Figuere es continua fent amb autobusos
Protecció Civil de la Generalitat  (DGPC) manté l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per l’increment dels cabals per sobre dels habituals i per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de noves pluges, sobretot a partir de demà, tot i que amb menor intensitat que les d’ahir.
L’Agència Catalana de l’Aigua ACA, ha informat que els cabals dels rius afectats pel darrer episodi de pluges han començat a decréixer:
 
  • Baix Ter, l’Onyar al pas per Girona ja ha començat a decréixer de 240 m3/s aquest matí a 36 m3/s. El cabal del riu Ter al seu pas per Girona s’ha reduït de 82 m3/s a 30 m3/s. En la confluència amb l’Onyar fins a Torroella de Montgrí el cabal que circula al tram final és de 265 m3/s però també comença a decréixer.
  • Muga, els cabals circulants s’estan reduint de 130 m3/s a 17 m3/s per Castelló d'Empúries.
  • Foix, la presa sobreeixint 1,3 m3/s amb tendència a decréixer.
  • Els cabals dels rius Anoia, Baix Llobregat, Besòs, Fluvià i Tordera, van a la baixa però encara es mantenen per sobre dels habituals.
 
Tot i que els cabals van a la baixa l’ACA demana extremar les precaucions ja que s’han començat a formar nuclis tempestuosos a la conca mitja i baixa del Ter que poden generar noves aportacions i tornar a incrementar els cabals circulants.
 
Pel que fa a les previsions meteorològiques, el Servei Meteorològic de Catalunya SMC ha actualitzat l’avís per superació de llindar d’intensitat de pluja de 20 l/m2 en 30 minuts, i a diferència del comunicat emès aquest matí, ha ampliat a tot el litoral l’avís de pluja pel període de 20 hores d’avui a les dues de la propera matinada.
 
Per demà s’esperen precipitacions localment acompanyades de tempesta. A partir de la matinada s’inicia a les comarques del sud de Catalunya, que s’ha incrementat la intensitat en relació al comunicat anterior, fins afectar a tot el litoral i prelitoral de 8 a 14h.
 
Els municipis de Peralada i Vilanant (Alt Empordà) mantenen activats els seus plans d’actuació municipals per risc d’inundacions en fase d’alerta.
 
El Parc Fluvial del Besòs manté el seu pla en fase de prealerta.
 
El servei de trens d’alta velocitat entre Girona i Figueres es continua fent per carretera amb autobusos. Segons ha informat Adif, aquesta tarda han arribat les bombes per acabar de treure l’aigua de l’estació AVE-Girona
 
Endesa confirma que s’han solucionat les avaries de subministrament elèctric que hi havia al territori.
 
Protecció Civil de la Generalitat recorda extremar precaucions especialment en la mobilitat a les zones on descarregui amb intensitat, i seguir les indicacions i consells del Servei Català de Trànsit a l’enllaç http://conducciosegura.gencat.cat/ca/situacions_meteorologiques_adverses/
També es recomana a la ciutadania que es mantingui informada de l’evolució de les pluges i adapti les activitats de muntanya i de lleure a la situació meteorològica. Eviteu acostar-vos a lleres, rius i guals a les zones afectades pel risc de fortes pluges. Comproveu també que la bateria del telèfon mòbil està ben carregada per si heu de demanar ajuda. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia