Territori

Llum verda al projecte d'Actuació específica d'interès públic Aeròdrom del Bages

query_builder   2 octubre 2014 10:35

event_note Nota de premsa

Llum verda al projecte d'Actuació específica d'interès públic Aeròdrom del Bages

 

  • La Ponència ambiental eximeix el projecte del tràmit d’impacte ambiental ordinari i estableix les condicions necessàries per a la protecció del medi ambient

 

  • Es condicionarà de nou la pista i es construiran les edificacions necessàries per albergar un centre d’activitats paracaigudistes, activitats econòmiques, terminal de l’aeròdrom, centre social i hangars per a les aeronaus
Imatege aèria de l'aeròdrom del Bages
La Ponència ambiental, del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha conclòs eximir el projecte d’actuació específica d’interès públic de l’aeròdrom del Bages, de gestió privada, al terme municipal de Sant Fruitós de Bages, del tràmit d’avaluació d’impacte ambiental. L’òrgan col·legiat ha estimat que el projecte, en fase d’explotació, no tindrà més efectes que els derivats de l’ús de l’aeròdrom actual, més enllà d’una major utilització. En aquest sentit, i com a mesura compensatòria a la intensificació de l’activitat, els promotors restauraran el tram del Riu d’Or que es troba dins l’espai a un extrem del camp de vol. El Riu d’Or és un espai agro-forestal que és considerat com a punt crític per a la connectivitat ecològica i per això se’n potenciarà la funcionalitat ecològica.
 
Un altre factor que s’ha analitzat és l’ambient sonor. S’ha efectuat un estudi de simulació acústica que preveu que no es produirà impacte acústic en els receptors propers sempre que es mantinguin el nombre d’operacions i la tipologia de les aeronaus definits en el projecte. En cas que es modifiqués el règim d’activitat previst o les característiques sonores de les aeronaus caldrà efectuar un nou estudi d’impacte acústic i, si s’escau, aplicar actuacions correctores.
 
El nou projecte posarà al dia unes instal·lacions que havien anat decaient amb el temps. Es condicionarà de nou la pista i es construiran les edificacions necessàries per albergar un centre d’activitats paracaigudistes, activitats econòmiques, terminal de l’aeròdrom, centre social i hangars per a les aeronaus. Es dedicaran uns 7.000 m2 a edificacions i 2.000 m2 a aparcament. La pista continuarà sent de terra compactada, sense previsió d’asfaltat.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 40

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia