· En tres actuacions diferents es van comissar 1.200 plantes a l’Albanyà, 100 plantes a Amposta i 206 plantes a Tarragona
 
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 30 de setembre, un home 43 anys, de nacionalitat espanyola i veí d’Albanyà (Alt Empordà), com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.
 
Durant la tarda del 25 de setembre, una patrulla rural de mossos va sentir una forta olor de marihuana quan passava per una pista forestal, dins del terme municipal d’Albanyà.
 
Els mossos van localitzar un terreny que estava tancat amb un pastor elèctric. A la finca hi havia un mas i dos hivernacles, en un dels quals es veien plantes de marihuana d’uns dos metres d’alçada. Al voltant de la finca també van localitzar diverses plantacions de marihuana en avançat estat de floració.
 
Com es feia fosc, es va muntar un dispositiu de vigilància a la finca per tal de controlar que les plantes no fossin tallades. Paral·lelament els mossos van iniciar una investigació per localitzar els propietaris de les plantes.
 
El dia següent, es va realitzar una entrada i perquisició a la masia. Durant l’escorcoll es van comissar 1.200 plantes de marihuana de diferents mides, dues escopetes de balins, un fusell, tretze cartutxos, documentació i dos telèfons mòbils.
 
Fruit de la investigació, el 30 de setembre els mossos van localitzar i detenir el llogater de la finca, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.
 
La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. 
 
El detingut, sense antecedents, va passar el dia 02 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 
D’altra banda, mossos d’esquadra de la comissaria d’Amposta, van detenir el 24 de setembre tres homes, d’edats compreses entre els 32 i 62 anys, dos d’ells de nacionalitat espanyola i l’altre equatoguineana, veïns d’Amposta i Sant Carles de la Ràpita (Montsià), com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.
 
El mateix dia 24 una patrulla va localitzar una finca al terme municipal d’Amposta, en la qual hi havia una plantació de marihuana ubicada enmig d’un cultiu de tarongers.
 
Després d’inspeccionar el lloc, els mossos van comissar 100 plantes de marihuana. Durant l’actuació policial també van detenir tres homes per la seva presumpta implicació en el cultiu de la plantació.
 
Els detinguts van passar el 25 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia d’Amposta, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 
En una altra actuació contra el cultiu de marihuana, els mossos d’esquadra de la comissaria de Tarragona (Tarragonès) van detenir el 22 de setembre dos homes, ambdós de 22 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Reus (Baix Camp), com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.
 
Durant el matí del mateix dia 22, els mossos van ser alertats que dos homes creuaven les vies del tren properes al Polígon Industrial del Francolí de Tarragona, creant una situació de perill per a la circulació ferroviària. A més, aquestes persones transportaven plantes de marihuana provinents d’alguna finca propera.
 
Diverses patrulles de mossos es van desplaçar al lloc i, després d’una recerca per la zona, van localitzar dos cultius de marihuana. Aquests es trobaven en dues finques i en conjunt tenien 206 plantes de marihuana. També van localitzar una autocaravana que era utilitzada per assecar els cabdells de les plantes.
 
Per aquest motiu, la policia va detenir al propietari de la finca i un treballador seu, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.
 
Els detinguts van passar el 24 de setembre a disposició del Jutjat d’Instrucció núm.1 de Tarragona. El jutge va decretar llibertat amb càrrecs per a tots dos.
 
Àrea de Comunicació
Girona / Tarragona / Tortosa, 5 d’Octubre de 2014

7  

Fitxers adjunts

Alt Empordà 1

Alt Empordà 1
JPG | 94

Alt Empordà 2

Alt Empordà 2
JPG | 316

Montsià 1

Montsià 1
JPG | 438

Montsià 2

Montsià 2
JPG | 180

Montsià 3

Montsià 3
JPG | 212

Tarragonès 1

Tarragonès 1
JPG | 366

Tarragonès 2

Tarragonès 2
JPG | 295