Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Fase final de l'estratègia alimentària en porcs d'engreix per a la minimització del nitrogen i altres elements (fòsfor, coure i zenc)

Es tracta d'una de les accions del projecte LIFE+ FUTUR AGRARI que es duu a terme a la granja pilot que l'IRTA té al municipi de Monells

query_builder   6 octubre 2014 09:30

event_note Nota de premsa

Fase final de l'estratègia alimentària en porcs d'engreix per a la minimització del nitrogen i altres elements (fòsfor, coure i zenc)

Es tracta d'una de les accions del projecte LIFE+ FUTUR AGRARI que es duu a terme a la granja pilot que l'IRTA té al municipi de Monells

Es pretén millorar la gestió de purins i la manera com s'apliquen al camp
Es pretén millorar la gestió de purins i la manera com s'apliquen al camp
A finals de setembre de 2013, la Comissió Europea va atorgar al DAAM, en col·laboració amb altres institucions catalanes, un projecte LIFE amb l’objectiu de millorar la gestió de purins i la manera com s’apliquen al camp.
 
Un dels objectius d’aquest projecte, anomenat LIFE+ FUTUR AGRARI i coordinat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), és buscar i/o adaptar la millor estratègia d’alimentació tot optimitzant els índexs productius i reduir l’excreció de nitrogen, fòsfor, coure i zenc. Aquesta acció es duu a terme conjuntament amb personal tècnic de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) a la granja pilot que té a Monells. 
 
En aquest sentit, a finals del mes de maig d’enguany, va començar el control en aquesta granja pilot, que consisteix a aplicar un règim d’alimentació multifase amb sis canvis de formulació. Aquesta granja pilot disposa d’unes instal·lacions que possibiliten canvis freqüents en la composició del pinso, i permeten controlar el consum de pinso i el volum de dejeccions generat per corralina (espais on estan els porcs dins d’una nau).
 
Aproximadament a finals del mes d'octubre o principis de novembre, ja es coneixeran els resultats d'aquesta acció.
Aproximadament a finals del mes d'octubre o principis de novembre, ja es coneixeran els resultats d'aquesta acció.
L’objectiu del control és comparar, durant el període d’engreix d’un lot de porcs, dues dietes d’engreix. Una representativa de les que comunament utilitza la indústria a l’actualitat, i l’altra més ajustada pel que fa a la proteïna i el fòsfor.
 
En concret, es controlen 48 garrins femelles de manera individual cada tres setmanes. S’han ordenat per bloc de pes i s’han distribuït a l’atzar en 6 corrals. Es recullen el pes individual de cada porc i el consum de pinso individual; es determinaran la qualitat de la canal en viu, el greix dorsal i la profunditat del llom; s’anota el consum d’aigua per cada lot; es recollirà purí per quantificar i determinar la seva composició, i finalment s’obtindran valors de qualitat de la canal a escorxador.
 
Aproximadament a finals del mes d’octubre o principis de novembre, ja es coneixeran els resultats d’aquesta acció.
 
Trobareu més informació a www.futuragrari.cat.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.

2  

Imatges

Es pretén millorar la gestió de purins i la manera com s'apliquen al camp.

Es pretén millorar la gestió de purins i la manera com s'apliquen al camp. 1454

Aproximadament a finals del mes d'octubre o principis de novembre, ja es coneixeran els resultats d'aquesta acció.

Aproximadament a finals del mes d'octubre o principis de novembre, ja es coneixeran els resultats d'aquesta acció. 1909

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia