El Carnet Jove i el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya celebren aquest vespre a l’edifici Miramar un acte de reconeixement amb motiu dels 10 anys transcorreguts des de la creació del Jurat Carnet Jove de Sitges. Aquest Jurat, en el qual hi participen cada any 5 nois i noies titulars del Carnet Jove, permet que els joves interessats en el món i la crítica cinematogràfic s’integrin en un jurat oficial i es projectin professionalment. El Jurat Carnet Jove s’afegeix a la resta de jurats oficials del Festival: Jurat Oficial Fantàstic Competició, el Jurat Noves Visions, el Jurat Méliès, el Jurat Casa Àsia - Anima’t, el Jurat de la Crítica, el Jurat Nova Autoria, el Jurat Brigadoon i el Jurat Blood Window.
 
A l’acte de commemoració d’aquest vespre hi assisteixen joves que han format part del Jurat al llarg d’aquests 10 anys, cinc dels quals recordaran la seva experiència i explicaran els avantatges i la projecció professional que els ha donat l’oportunitat de formar-ne part. Des que es va constituir el 1994, 49 nois i noies titulars del Carnet Jove han estat membres del Jurat. 381 joves més han participat en les convocatòries per seleccionar als membres del jurat.
 
En l’acte d’aquest vespre, presentat pel subdirector del Festival, Mike Hostench, també hi són presents el director general de Joventut, Toni Reig, l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, el director de l'Agència Catalana de la Joventut, Jordi Boixadera, el director del Festival, Àngel Sala, i d’altres personalitats del món cinematogràfic.
 
En l’edició d’aquest 2014 del Festival Internacional de Cinema de Catalunya, el Jurat Carnet Jove atorgarà quatre premis del Festival: a la Millor Pel·lícula de la Secció Oficial Fantàstic Competició, a la Millor Pel·lícula de la Secció Midnight X-Treme, a la millor pel·lícula Noves Visions Experimenta i a la millor pel·lícula Noves Visions Emergents. Els joves que en formaran part seran Adrià Guxens (Tarragona, 1992), Verònica Navas (Barcelona, 1986), Núria Ishii (L’Ametlla del Vallès, 1991), Maria Boto (Barcelona, 1985) i Cristian Planas (Barcelona, 1985).
 
Connecta’t
 
El Jurat Carnet Jove de Sitges forma part del programa Connecta’t de Carnet Jove, creat fa 10 anys, que inclou diferents iniciatives per promoure l’accés a la cultura i la mobilitat dels joves catalans, com ara les Beques CJ o les Experiències Connecta’t. Un total de 116.350 joves han participat aquest any de les propostes del Connecta’t.
 
Fins a un 20% de descompte al Festival
 
Els més de 500.000 joves de 14 a 29 anys que són titulars del Carnet Jove tenen un descompte del 20% en el preu de l’entrada al Sitges 2014, per a totes les projeccions, llevat a les gales d'inauguració i cloenda, els maratons de l'últim dia, els abonaments, la butaca vip i la localitat numerada.
 
Enllaços