Dotze joves aturats de Les Garrigues d’entre 16 i 24 anys han començat un curs de formació i pràctiques en restauració de productes de proximitat en el marc del Projecte Fórmula Jove. Aquest programa està impulsat per la Direcció general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família en col·laboració amb el Consell Comarcal de Les Garrigues, l’Ajuntament de les Borges Blanques i catorze empreses. L’objectiu del projecte és incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen.
Els 12 joves, set nois i cinc noies, van començar la formació la setmana passada. En total cursaran 177 hores de teoria amb continguts que inclouen la prevenció de riscos laborals, l’ús de les TIC, l’atenció al client, la llengua catalana i anglesa adaptada a l’ofici, el servei bàsic de restaurant-bar i les característiques dels vins propis de la comarca, entre d’altres.
La part pràctica consistirà en 72 hores de pràctiques a catorze bars, restaurants i cafeteries de Les Borges Blanques, Arbeca, Juneda i l’Albi. Les empreses que participen al projecte són: Bar Restaurant Memphis, Cafeteria Slavia, Restaurant Pizzeria Margarita, Bar Restaurant Mònico, Bar Restaurant La Comarca, Bar Restaurant Sancho, Bar Restaurant Original Kebab, Bar Restaurant Fig’s, Restaurant El Torrent, Bar Restaurant Mesón del Norte, Restaurant Erigard, Bar de Vidre, Restaurant Masia Salat, Restaurant Ca la Margarita.
A més a més, els joves rebran tutories individualitzades en què es treballaran temes com la conscienciació del propi perfil, l’anàlisi de les seves competències i les opcions del participant per continuar formant-se i de recerca de feina.
El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, ha visitat aquest matí una de les sessions teòriques a l’Oficina Jove de les Borges Blanques. Reig ha explicat que “el projecte Fórmula Jove incrementa les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que són el col·lectiu que actualment més pateix la situació econòmica i laboral actual”.