- El conseller de Justícia presideix el Premi Puig Salellas, que organitza el Col·legi de Notaris de Catalunya, i que enguany ha estat concedit al doctor Ferran Badosa, catedràtic de dret civil de la Universitat de Barcelona
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha presidit aquest vespre l’entrega del Premi Puig Salellas, que organitza cada any el Col·legi de Notaris de Catalunya. En el seu discurs, Gordó ha remarcat que “el Departament de Justícia ha tramitat la proposta de revisió de la demarcació notarial per adaptar-la a la situació econòmica i social catalana.” En aquest sentit, ha afegit que es fa “en benefici i millora del servei públic notarial, que sempre ha tingut un nivell excel·lent a Catalunya”.
Germà Gordó ha avançat que el Projecte de decret preveu suprimir 66 notaries demarcades a Catalunya per tal de reduir el sobredimensionament de places de notaris que va ocasionar el Reial decret 173/2007, de 9 de febrer, sobre demarcació notarial. “Creiem que així millorem l’eficàcia i l’eficiència del servei al ciutadà, partint dels principis de realitat, contenció, accessibilitat i excel·lència”, ha afirmat el titular de Justícia, i ha assegurat que el Ministeri de Justícia ha acceptat la proposta feta pel Departament.
En el seu discurs, el titular de Justícia ha reconegut la importància històrica del Col·legi de Notaris en la preservació del dret civil català i ha remarcat que “va ser un dels artífexs privilegiats de la Compilació de dret civil de Catalunya de 1960. Posteriorment, el Col·legi també ha participat, des dels seus inicis, en la millora del dret civil català, dins del procés de Compilació de dret civil de Catalunya de 1984”. Gordó ha agraït també la tasca que desenvolupa el Col·legi per facilitar els instruments jurídics necessaris als nous notaris i notàries destinats a Catalunya perquè puguin conèixer les singularitats del dret català.
Finalment, el conseller ha tingut paraules de reconeixement per al guardonat, doctor Ferran Badosa, catedràtic de dret civil de la Universitat de Barcelona, del qual ha destacat el seu paper com a dinamitzador de la cultura jurídica catalana contemporània i ha recordat que sempre ha exercit el seu mestratge des de l’accessibilitat. “El Dr. Badosa –ha dit Gordó- és un erudit, en el sentit renaixentista del terme: no solament en l’àmbit jurídic, sinó també en moltes altres disciplines, ciències i arts”.
1