Moment de la presentació
Moment de la presentació
Les últimes dades mostren un augment del 7,54% del mercat interior
 
Segons el conseller el consumidor local comença a valorar la qualitat i la diversitat dels vins catalans
 
 
Pelegrí destaca el gran potencial de creixement del sector en l'àmbit dels països tercers
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquest matí la presentació dels resultats econòmics 2014 del sector del cava. L’acte ha tingut lloc a l’Hotel Claris, de Barcelona, i ha comptat amb la participació del president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, el president de Pimecava, Pere Guilera, i el president de la Confraria del Cava, Antoni de la Rosa. A més, també hi eren presents el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i conseller delegat executiu de Prodeca, Jordi Bort, i el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila.
 
Durant la presentació, el conseller ha destacat l’augment del 7,54% del mercat interior del cava, arribant als 87.850 milers d’ampolles (el 36% de la producció de cava). Segons Pelegrí, “enguany veiem un canvi de tendència que esperem que perduri i consolidi al llarg del temps”. Estic convençut que l’esforç conjunt que hem fet en els darrers anys per incrementar el consum interior està donant els seus fruits fet que demostra que anem en la bona direcció”.
 
El conseller ha afirmat que “oferim un producte singular, autèntic i d’una gran qualitat. Valors que sovint no es corresponien en el lloc que es mereixen els nostres caves”. Per aquest motiu, el conseller ha animat a “acostar-vos de nou al cava, ja que s’estan fent grans productes”. Per exemple, el conseller ha explicat que aquest últim any els gran reserva han augmentat un 6,7% les vendes.
 
Pelegrí també ha destacat que aquesta recuperació dels caves coincideix l’any en què els vins catalans també “han estat profetes de la seva terra”. Durant el 2014, els vins catalans es van situar, per primera vegada, líders en vendes a Catalunya, amb una quota de mercat del 34%.
 
“El consumidor local comença a valorar la qualitat i la diversitat dels vins catalans, comença a redescobrir el gran paisatge vitícola i la singularitat dels nostres vins. Els canvis de tendència són lents però quan les coses es fan bé, i el món vitivinícola les ha fet bé, s’obté una recompensa”, ha afirmat el conseller.
 
Pel que fa al mercat exterior, Pelegrí ha explicat que s’evidencia una tendència que també es demostra en altres productes agroalimentaris. En aquest sentit, mentre cau el mercat comunitari, el mercat dels països tercers va, de mica en mica, en augment. L’Europa comunitària ha caigut un 5,3%, mentre la diversificació cap a nous destins s’ha vist recompensada per un increment del 2,36%. De fet, els països tercers ja representen el 17,8% de la producció total de cava. “Hem de ser conscients de la importància d’anar més enllà, d’obrir noves fronteres i conquerir nous espais i reposicionaments”, ha conclòs el conseller.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Imatges

Moment de la presentació

Moment de la presentació 1210