• El conseller de Territori i Sostenibilitat reitera que la inducció de nou trànsit contribuirà a finançar l’obra que executarà la concessionària Abertis, amb una inversió de 71 milions d'euros
  • La nova infraestructura millorarà l’accessibilitat i la fluïdesa del trànsit a la Costa Brava, descongestionant vies com la GI-682 i la GI-600
Santi Vila
El conseller de Territori i Sostenibilitat (TES), Santi Vila, ha refermat avui al Parlament que la futura prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar “no alterarà el marc concessional de l’autopista”, que finalitza el 2021. En aquest sentit, ha reiterat que “la inducció d’un major trànsit a la C-32 ajudarà a finançar l’obra”.
 
Aquesta actuació s’emmarca, ha recordat el conseller Vila, en el conveni subscrit entre la Generalitat i la concessionària el 2010, que estableix que les obres que ha de finançar la concessionària Abertis es compensaran amb l'increment del trànsit induït o amb una compensació econòmica al final de la concessió.
 
El conseller de TES ha posat de relleu que l’obra, que executarà la concessionària amb un pressupost de 71 MEUR, permetrà millorar la mobilitat i l’accessibilitat de l’entorn de Blanes, Lloret de Mar i  Tordera. Actualment, les carreteres d’aquest àmbit, la GI-600  i la GI-682, registren trànsits de més de 20.000 vehicles diaris de mitjana, xifra que és superada durant l’estiu.
 
D’altra banda, Vila ha remarcat que s’han introduït millores en el traçat per a minimitzar l’impacte de la nova infraestructura en l’entorn, així com afavorir la seguretat viària. El projecte de perllongament ja ha iniciat el tràmit de 30 dies d’exposició pública, per tal que particulars, administracions i entitats puguin presentar les propostes que considerin adients.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 40