És el tercer d’un reguitzell d’actes postcongressuals que tindran lloc arreu del país fins el mes de juliol, previs a la constitució de les comissions de seguiment territorials
El Departament de Benestar Social i Família, per mitjà de la Secretaria de Família, ha organitzat aquest matí a la sala d’actes El Molí de l’Ajuntament de la Pobla de Segur una jornada per donar a conèixer i implementar a l’Alt Pirineu i Aran els acords inclosos en el manifest final del 7è Congrés Nacional de la Gent Gran (CNGG), celebrat el passat més d’octubre a Món Sant Benet.
 
La iniciativa s’adreça als delegats que varen participar en el congrés, als representants de les entitats de persones grans del territori, així com als treballadors socials i tècnics que treballen en l’àmbit de la gent gran des dels ens locals.
 
La sessió ha començat amb la benvinguda de l’alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, i el diputat de la Diputació de Lleida, Xavier Pont. La inauguració ha anat a càrrec del delegat del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, i el director territorial de Benestar Social i Família a Lleida, Josep Maria Forné, s’han encarregat de la cloenda.
 
Es tracta del tercer d’un reguitzell d’actes postcongressuals que s’aniran succeint arreu del país fins el mes de juliol, previs a la constitució de les comissions de seguiment territorials que vetllaran durant els propers anys pel compliment dels compromisos adoptats, fins a la celebració del proper CNGG previst pel 2018.
 
La fase postcongressual actual ha de permetre garantir la coordinació i el seguiment actiu de les accions que s’estan duent a terme, unes accions que tenen la voluntat de donar compliment als acords que es van assolir en el 7è Congrés Nacional i que han de marcar l’agenda política en l’àmbit de les persones grans fins a la propera edició.
 
Els actes postcongressuals han de servir també per implementar les comissions territorials de seguiment que durant els propers quatre anys coordinaran les accions institucionals i sectorials, i també n’avaluaran el seu grau de compliment.
 
En el marc d’aquestes jornades es presenta alhora el programa “Bon Tracte a les Persones Grans” que impulsa el Departament de Benestar Social i Família en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa”.
 
Alguns dels acords i conclusions del manifest final del 7è CNGG (adjunt) tenen a veure amb l’Estat del Benestar, l’atenció a les persones, els maltractaments a les persones grans, el creixement sostenible i productiu, la reforma del sistema públic de pensions, el pacte entre generacions, l’acció comunitària, la participació i representació política, la carta de drets i deures de les persones grans o el paper del Consell de la Gent Gran de Catalunya.

1  

Fitxers adjunts

Manifest final del 7è Congrés Nacional del Gent Gran

Manifest final del 7è Congrés Nacional del Gent Gran
PDF | 145