Un moment de la visita
Un moment de la visita
“Portalada de Ripoll. Candidatura Patrimoni Mundial UNESCO”. Així es titula l’exposició mòbil i de petit format que ha produït el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, per encàrrec de l’Ajuntament de Ripoll, i que actualment es troba instal·lada al Passatge Arístides Maillol de la seu de la Generalitat a Girona.
 
La mostra, que durant tot aquest mes de maig es pot visitar al Passatge Arístides Maillol, és una de les iniciatives dels promotors de la candidatura de la Portalada del Monestir de Santa Maria de Ripoll com a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, amb l’objectiu de donar-la a conèixer arreu per a sumar tots els suports possibles per a la proposta. 
 
El propòsit és difondre la candidatura durant els propers mesos, per això, la mostra itinerant, que inicia el seu recorregut a Girona, es podrà visitar properament a l’Espai Provença de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, al Centre Cultural Blanquerna de Madrid i a la Casa de la Generalitat de Perpinyà, entre d’altres llocs.   
 
L’exposició consta de cinc plafons de dues cares que utilitzen elements molts gràfics i textos en català, castellà, anglès i francès, que destaquen els elements més característics i la història de l’obra.
 
El delegat del Govern, Eudald Casadesús, i l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, han visitat aquest matí la mostra, en un moment en què la Portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll ha fet un pas més en el camí per ser declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO, al ser inclosa en la Llista Indicativa per part del Consejo del Patrimonio de l’Estat Espanyol.

1  

Fitxers adjunts

El delegat i l'alcalde durant la visita

El delegat i l'alcalde durant la visita
JPG | 3607