Moment de la roda de premsa
Moment de la roda de premsa del conseller Ciuraneta
Girona té en el porcí, la fruita i els productes amb Denominació d’Origen (DO) entre els seus grans puntals
 
Les exportacions  agroalimentàries a Girona van ser al 2014  de gairebé  de 2 MEUR
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació, Jordi Ciuraneta,  ha explicat avui, en roda de premsa, que el sector primari és un valor de futur a les comarques gironines. Ciuraneta ha comparegut aquest matí a Girona acompanyat del delegat de Govern, Eudald Casadesús, i del director dels Serveis Territorials, Vicenç Estanyol.  
 
El conseller ha parlat sobre “un sector, el primari i l’agroalimentari, estratègic i fort, un dels grans motors econòmics de Catalunya i una de les millors alternatives de les comarques gironines per diversificar la seva economia”. “Un sector que a Girona representa el 96% del seu territori i gairebé un terç de la seva estructura productiva”.
 
Segons el conseller, Girona és una demarcació d’agricultura i ramaderia intensives, d’alta productivitat i competitivitat, molt tecnificada i poc subvencionada que té en el porcí, la fruita i els productes amb Denominació d’Origen (DO) els seus grans puntals. Ara bé, si per alguna cosa destaca la demarcació és per la seva gran indústria agroalimentària, que esdevé la columna vertebral de la indústria gironina; la seva emprenedoria i professionalització; i per la seva gastronomia de fama i reconeixement mundial. Ciuraneta ha volgut posar dos grans exemples, la indústria càrnica com a gran motor de desenvolupament de les comarques gironines i la importància del sector lleter en aquest territori.
 
Per al conseller, “aquesta producció agrària i ramadera és diversificada i rica  i en el balanç global de l’economia ha  sabut resistir a la crisi econòmica “. Precisament en aquest context  la innovació, la recerca i el desenvolupament  són eixos clau. Així el Departament disposa de projectes propis a traves de l’IRTA d’innovació i transferència tecnològica.
 
En aquest context el conseller ha ressaltat que cal tenir molt present que “la tecnologia és motor de canvi i que tot escenari de futur s’ha de pensar en termes de sostenibilitat social i econòmica”. En aquest sentit, el conseller ha volgut fer especial esment als plans de gestió de la Gamba de Palamós, del Lluç de Roses i  el Pla de Desenvolupament del Litoral que s’està impulsant des del Departament. I de l’explosió de talent dels gastrònoms de la zona i el seu rol d’ambaixadors de la qualitat de la matèria prima alimentària .
 
 
Per donar resposta a certes necessitats que no es poden fer de manera privada o pública des del Departament es potencia la col.laboració público-privada. A Girona hi ha més de 40 projectes cofinançats entre administració i sector privat, científic, de sanitat vegetal i animal.
 
La part final de la roda de premsa el conseller Ciuraneta s’ha centrat en les reptes de l’Agricultura a Girona. Es tracta de treballar per la viabilitat de les explotacions agràries ja que contribueixen a la conservació del territori i a la producció de productes agroalimentaris de qualitat.  Un dels reptes que està treballant el Departament a banda de la Política Agrària Comuna (PAC) és la del relleu generacional. Així l’any passat per exemple es van incorporar a Girona 143 joves, gràcies a les polítiques específiques del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) que dóna suport perquè els joves del món rural fomentin el seu arrelament i desenvolupament econòmic i social. D’aquesta forma es reactiva l’economia i la creació d’ocupació, amb especial atenció als sectors agrari, alimentari, forestal i a les zones rurals.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

2  

Fitxers adjunts

Moment de la roda de premsa del conseller Ciuraneta

Moment de la roda de premsa del conseller Ciuraneta
JPG | 3439

Un altre moment de la roda de premsa

Un altre moment de la roda de premsa
JPG | 3699