Direcció General de Comunicació

El Govern analitza els rànquings internacionals que reconeixen la qualitat del sistema universitari català

El Govern analitza els rànquings internacionals que reconeixen la qualitat del sistema universitari català

query_builder   6 octubre 2015 14:42

event_note Nota de premsa

El Govern analitza els rànquings internacionals que reconeixen la qualitat del sistema universitari català


 
·         Catalunya té 3 universitats entre les 200 millors del món:  la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Barcelona
 
·         En l’àmbit de la recerca, l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) està considerat la primera institució del món en l’àmbit de la química i l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) lidera el rànquing en física
 
·         Els rànquings valoren indicadors com la docència, la recerca, la internacionalització, la productivitat científica i la transferència tecnològica
 
El Govern ha analitzat avui els rànquings de l’àmbit universitari, que constaten que, en els darrers cinc anys, les universitats catalanes han millorat la seva posició a nivell internacional i s’han consolidat com les més valorades de l’Estat.
 
D’aquesta manera, la Universitat Autònoma de Barcelona (146), la Universitat Pompeu Fabra (164) i la Universitat de Barcelona (174) es troben entre les 200 millors del món, segons el Times Higher Education  (THE), que valora especialment l’àmbit de recerca. Dos d’aquests centres ocupen també un lloc entre les 200 primeres universitats del QS World University Rankings, que dóna més pes a la docència.
 
Entre les universitats amb menys de 50 anys, Catalunya té tres centres entre els 50 millors del món, segons el QS Top-50. A més, tres de les cent millors universitats de la Unió Europea són catalanes. Cal destacar que Catalunya és el 9è país d’Europa amb més universitats en el rànquing THE, igual que Dinamarca.
 
A nivell estatal, Catalunya ocupa les tres primeres posicions del rànquing espanyol i té cinc universitats entre les deu millors.
 
Al món hi ha aproximadament 24.000 universitats, 83 a l’Estat espanyol. Els rànquings més prestigiosos en l’àmbit universitari valoren en major o menor mesura indicadors com ara la docència, la recerca, la internacionalització, la productivitat científica i la transferència tecnològica.
 
No només les universitats són valorades a nivell internacional. Barcelona és la sisena ciutat europea i la 19a del món per estudis universitaris. La capital catalana és la tercera destinació preferida pels estudiants dels Estats Units.
 
El sistema català de recerca també obté grans resultats en els rànquings internacionals. Així, l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) està considerat la primera institució del món en l’àmbit de la química, l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) lidera el rànquing en física i el Centre de Regulació Genòmica (CRG) ocupa la novena posició en biomedicina.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia