Afers Religiosos

Victor Opaschi, responsable màxim d'Afers Religiosos a Romania, impartirà una conferència demà passat a Barcelona

Impartirà la conferència "La relació entre l'Estat romanès i els cultes després de la caiguda del comunisme"

query_builder   2 novembre 2015 10:30

event_note Nota de premsa

Victor Opaschi, responsable màxim d'Afers Religiosos a Romania, impartirà una conferència demà passat a Barcelona

Impartirà la conferència "La relació entre l'Estat romanès i els cultes després de la caiguda del comunisme"

El secretari d’Estat per als cultes del Govern de Romania, Victor Opaschi, visitarà Catalunya demà passat, 4 de novembre, per impartir la conferència “La relació entre l’Estat romanès i els cultes després de la caiguda del comunisme”. Aquest acte, que és producte de la col·laboració entre la Parròquia Ortodoxa Romanesa Sant Jordi de Barcelona, la Direcció General d’Afers Religiosos i l’Obra Social “la Caixa”, tindrà lloc al Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona) a les 19.00 h.
Victor Opaschi és la màxima autoritat en matèria d’afers religiosos del Govern romanès. Des del 1990 s’ha encarregat, en diferents períodes i sota diferents ministeris, de la relació amb les entitats religioses. L’actual càrrec l’ocupa des del febrer de l’any 2013, sota la dependència del primer ministre, Victor Ponta. També ha estat el representant del president romanès a la Comissió Internacional sobre l’Holocaust a Romania, representant del president romanès a la junta directiva de l’Institut Cultural Romanès i secretari general de la Fundació Club de Bucarest. També ha desenvolupat diferents responsabilitats al Partit Social Demòcrata de Romania.
 
Victor Opaschi ha estat convidat per la Parròquia Ortodoxa Romanesa Sant Jordi de Barcelona. Aquesta entitat utilitza actualment les instal·lacions de la parròquia catòlica de Sant Ferran de Barcelona, però està enllestint la construcció de la primera església ortodoxa de nova planta que hi haurà al nostre país.
 
Actualment a Romania es practiquen les confessions següents: 81,4% ortodoxos; 4,33% catòlics romans; 3% grecocatòlics; 3,5 % calvinistes; 1,8 % pentecostals; 0,3 % musulmans, i un petit col·lectiu de jueus.
 
La població d’origen romanès que viu a Catalunya és de 100.000 persones, aproximadament.
 
D’altra banda, Catalunya compta amb 35 centres de culte romanesos:  20 parròquies ortodoxes, 13 esglésies evangèliques i 2 esglésies adventistes.