Polítiques Digitals

Lliurament de claus a Reus

El Govern rep les claus de 40 habitatges cedits per CaixaBank per destinar-los a ús social

La Generalitat ja té acordada la cessió de més de 3.600 pisos amb diverses entitats bancàries

query_builder   25 juliol 2016 15:44

event_note Nota de premsa

El Govern rep les claus de 40 habitatges cedits per CaixaBank per destinar-los a ús social

La Generalitat ja té acordada la cessió de més de 3.600 pisos amb diverses entitats bancàries

  • El lliurament s’emmarca en el conveni signat amb l'entitat financera el mes de febrer per a la cessió d’un total de 200 pisos a tot Catalunya
  • La consellera Borràs destaca la importància de la col.laboració entre administracions i agents econòmics a l'hora de trobar solucions en l'àmbit de l'habitatge
Lliurament claus Reus
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presidit avui l'acte de lliurament de les claus de 40 habitatges que CaixaBank cedeix a la Generalitat de Catalunya per destinar-los a lloguer social. El lliurament s’emmarca en el conveni, signat amb CaixaBank el mes de febrer  d’enguany, per cedir a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya l’ús social de 200 habitatges de l’entitat financera.
 
L'acte de lliurament d’aquest migdia evidencia, segons ha apuntat Borràs, “la forma seriosa amb què el Govern entoma el compromís de garantir el dret fonamental a l’habitatge, i de donar resposta a les famílies que més ho necessiten”. "Aquesta resposta ha de ser conjunta, de país" ha apuntat la consellera, que ha remarcat que "es tracta d'una feina que cal fer en estreta col·laboració amb els ajuntaments i els agents econòmics". En aquesta línia, Borràs ha animat a d’altres entitats financeres a establir fórmules de cooperació semblants per “donar respostes i solucions a la gent”.
 
La consellera ha celebrat que “es materialitzi el conveni signat el passat mes de febrer i que rebin les claus del seu habitatge persones que requereixen un lloguer assequible”Borràs ha posat en valor, a més, que els 40 habitatges es lliurin en perfecte estat i que es destinin en gran part a famílies de les comarques tarragonines.
 
A l’acte de lliurament dels pisos, que ha tingut lloc al Centre Cívic del Carme de Reus, hi han participat l’alcalde de l’Ajuntament de Reus, Carles Pellicer, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana. També hi ha assistit el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris; la directora general d’Administració Local, Montserrat Mundi; el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, i el director de Relacions Institucionals Building Center, Jaume Torrents.
 
El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha destacat en la seva intervenció la prioritat de les administracions per ampliar el número d’habitatges que posen a disposició de la ciutadania per fer front als problemes d’habitatge derivats de la crisi. “Ara tenim un parc públic de més de 14.000 pisos, que seguim ampliant per dues vies: amb acords amb grans tenidors i a través del dret de tanteig i retracte”, ha afirmat Sala, que ha sostingut que l’objectiu és “deixar a zero les cues de les meses d’emergència”.
 
Per la seva part, l’alcalde de l’Ajuntament de Reus, Carles Pellicer, ha agraït “l’esforç i la sensibilitat del Govern per treballar en els àmbits de l’habitatge i la pobresa energètica, i solucionar els problemes dels ciutadans”. Pellicer ha remarcat la importància de desbloquejar l’habitatge social i ha reivindicat la tasca de l’Ajuntament per “treballar intensament per ajudar les famílies que ho requereixen”.
 
Finalment, el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha qualificat com “un honor la signatura d’un acord tan important per Reus, per Catalunya i pels ciutadans que rebran aquests habitatges”. El responsable territorial de l’entitat financera ha recordat el compromís de cedir 200 habitatges "adequats i lliurats a punt per entrar-hi a viure”.
 
Cessió de 40 habitatges
 
Més de la meitat dels 40 habitatges cedits avui estan situats en municipis de la demarcació de Tarragona amb  alta demanda d’habitatge social acreditada. Pel que fa a la resta, 13 pisos estan situats a la demarcació de Barcelona; 3 a la de Girona i 1 a la de Lleida. 
 
Les condicions per accedir a un lloguer social consisteixen en haver perdut l’habitatge com a conseqüència d’un procés d’execució hipotecària o estar en procés de reclamació judicial, amb atenció especial a persones grans, víctimes de violència de gènere i persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social.
 
La signatura d’aquest conveni s’emmarca en l'objectiu del Govern d’ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible amb immobles cedits per part de les entitats financeres i, d’aquesta manera, pal·liar la necessitat d’habitatge que hi ha en molts municipis de Catalunya. També es busca fomentar el règim de lloguer assequible, especialment en aquelles poblacions on hi ha demanda acreditada d’habitatge social, i frenar, així, desnonaments. Per aquest motiu, els immobles cedits estaran ubicats, preferentment, en algun dels municipis on s’ha detectat aquesta demanda.
 
Actualment, la Generalitat té acordada amb diverses entitats financeres la cessió de més de 3.600 habitatges per pal·liar la necessitat d’habitatge social. 

3  

Imatges

Acte de lliurament de claus a Reus (I)

Acte de lliurament de claus a Reus (I) 1600

Acte de lliurament de claus a Reus (II)

Acte de lliurament de claus a Reus (II) 1519

Visita pis a Reus

Visita pis a Reus 1056

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia