Direcció General de Comunicació

Serra Húnter

El Govern prorroga el Pla Serra Húnter de professorat universitari fins a l'any 2030

query_builder   26 juliol 2016 15:04

event_note Nota de premsa

El Govern prorroga el Pla Serra Húnter de professorat universitari fins a l'any 2030

  • El programa té per objectiu la captació i retenció de talent en l’àmbit del personal docent i investigador contractat de les universitats públiques de Catalunya
  • Actualment hi ha dues convocatòries obertes, una en fase de crida internacional on els candidats poden concórrer fins al 15 de setembre
El Govern ha aprovat avui el Projecte de llei de pròrroga del Pla Serra Húnter (Serra Húnter Programme) que té per objectiu la captació i retenció de talent en l’àmbit del personal docent i investigador contractat de les universitats públiques de Catalunya. Es tracta de personal docent i investigador altament qualificat i amb mèrits homologables als dels estàndards internacionals. Amb aquest acord, el Govern prorroga el Pla Serra Húnter fins a l’any 2030 amb efectes des d’1 de gener de 2016.
 
Aquest Pla s'emmarca en el model de personal acadèmic que Catalunya promou per reforçar l'obertura social i la internacionalització de les universitats catalanes, a partir de l’aprovació de la Llei d’universitats de Catalunya (LUC) al 2003. El Pla es proposa avançar cap a una estructura docent més flexible i internacionalitzada i és, en aquest sentit, un instrument més al servei de les universitats amb l'objectiu final de consolidar Catalunya com a pol de coneixement del sud d'Europa.
 
El Govern i les 7 universitats públiques determinen anualment el nombre de contractacions de professorat permanent que es poden efectuar, en funció de la taxa de reposició que imposa l’Estat. En el cas de les contractacions que formen part del Pla Serra Húnter, hi ha un cofinançament específic del Govern, tot i que són les universitats les que proposen els departaments beneficiaris dels contractes.
 
Del total del professorat docent i investigador (PDI) contractat per les universitats des de l’aprovació de la LUC, només el 27% ho són en el marc d’aquest Pla. En una primera fase el Pla Serra Húnter es va desenvolupar durant el període 2003-2010, en què es van contractar 428 professors permanents. En aquesta segona fase, que es desplega durant el període 2012-2020, es preveu la incorporació d'uns 500 nous professors.
 
Les persones candidates que s'incorporen al Pla ho poden fer en les categories de: professorat catedràtic/full professor, professorat agregat/associate professor, tenure-track full professor i tenure-track associate professor. En el cas de la figura del tenure-track, el Pla Serra Húnter fomenta un model de carrera acadèmica més exigent en el moment de la incorporació inicial del professorat però, en contraprestació, hi ha un compromís de continuïtat del seleccionat.
 
Actualment, hi ha dues convocatòries obertes del Pla Serra Húnter. Una es troba en la fase final de selecció dels candidats, que poden optar a 75 places de diferents figures docents. La segona convocatòria es troba encara en la fase inicial de crida internacional i s’ofereixen 71 places. En aquesta fase s’hi poden presentar candidatures fins al 15 de setembre de 2016.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia