Delegació a Madrid

logo Aules de Català

Balanç de les Aules de Català 2017 a la delegació del Govern a Madrid

query_builder   4 desembre 2017 10:16

event_note Nota de premsa

Balanç de les Aules de Català 2017 a la delegació del Govern a Madrid

Més de quatre-cents alumnes, la majoría castellanoparlants, classes per a tots els nivells i edats, cursos intesius el mes de juny.
Imatge Aules de Català
 
Ensenyar català a Madrid és una tasca que desenvolupa la delegació del Govern des de fa més de vint-i-quatre anys, concretament des de la inauguració de les Aules de Català a Madrid l’any 1993. Des d’aleshores, el nombre d’alumnes s’ha incrementat en tots els nivells, en unes classes impartides al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna (c/ Alcalá, 44).
 
El mes d’octubre d’enguany han començat les classes corresponents al curs 2017-2018 amb la xifra més elevada d’inscrits a les Aules de la Delegació, arribant als 325 alumnes en tots els nivells i edats, uns punts per sobre del curs anterior (2016-2017). Aquesta xifra augmentarà amb els cursos intensius de l’estiu, del mes de juny, que la temporada 2016-2017 es va tancar amb 433 alumnes.
 
Per tant, el nombre d’alumnes d’enguany superarà els quatre-cents tenint en compte totes les edats i nivells.
 
Dins el curs actual 2017-2018, una de les dades més significatives és l’augment d’alumnes inscrits al nivell d’aprenentatge inicial, l’A2 (bàsic) amb 105 alumnes, així com els 30 alumnes inscrits als grups només de conversa i els 11 nens d’edats compreses entre els 5 i els 10 anys.
 
Des del 2014, Xavier Basora és el coordinador dels cursos de llengua de les Aules de Català del Centre Cultural-Llibreria Blanquerna. 
 
Tipologia d’alumnes a les Aules de Català
Al llarg dels anys, el perfil dels alumnes que volen aprendre català a les Aules ha anat canviant en funció del moment viscut. Després d’uns anys sense oferta pública d’ocupació, sembla que l’Administració torna a convocar places en diversos departaments. Aquest fet ha animat molta gent a aprendre la llengua catalana com a possible sortida laboral i això ho hem nota en les matrícules a les Aules de Català, ja que els nostres cursos estan enfocats a la preparació dels exàmens per a l’obtenció dels certificats de coneixements de llengua catalana que a Madrid convoca l’Institut Ramon Llull. 
 
Formació continuada del professorat
El CCLBlanquerna acull amb certa periodicitat i des de l’any 2012 una jornada d’intercanvi d’experiències de professors de català d’arreu de l’Estat i de Portugal. La darrera va tenir lloc a finals de 2016, organitzada conjuntament per la Delegació del Govern a Madrid, a través de les seves Aules de Català, i l’Institut Ramon Llull. Constà  de diversos tallers pràctics sobre avenços en didàctica de la llengua i els seus recursos, així com de la presentació d’experiències del professorat a l’exterior.
 
D’altra banda, el professorat de les Aules de Català participa a les Jornades Internacionals de Professors Català que organitza l’Institut Ramon Llull. El juny de 2016 i 2017 es van celebrar a la Universitat Rovira Virgili de Tarragona i al juny de 2018 tindran lloc a Palma de Mallorca.
 

1  

Fitxers adjunts

NdPremsa Aules Català

NdPremsa Aules Català
PDF | 161

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia