Delegació a Madrid

Imatge

"... y subid al infierno" revoluciona el CCLBlanquerna amb peces de l'artista Ramon Guillen-Balmes exhibides per primera vegada a Madrid

query_builder   24 gener 2018 17:26

event_note Nota de premsa

"... y subid al infierno" revoluciona el CCLBlanquerna amb peces de l'artista Ramon Guillen-Balmes exhibides per primera vegada a Madrid

 
-La Fira ARCO 2018 recomana aquesta mostra
-Romandrà oberta al públic fins al 8 d’abril
 
 
 
Imatge
Dijous 1 de febrer de 2018, a les 19.00h, tindrà lloc al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna (c/ Alcalá, 44) la inauguració de l’exposició “... y subid al infierno”, de l’artista Ramon Guillen-Balmes (1954-2001), que ara redescobreix i produeix el CCLBlanquerna, seu cultural de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid, sobre un projecte inicial del M| A| C Mataró Art Contemporani.
 
“... y subid al infierno” és una de les exposicions de més envergadura que ha produït el CCLBlanquerna. Constitueix una selecció de l’obra de l’artista prolífic i pedagog Ramon Guillen-Balmes (Cornellà de Llobregat, Barcelona, 1954-2001), un dels valors més importants dels anys 80 i 90, amb uns inicis artístics vinculats al dibuix que, en la dècada dels 70, varen esdevenir en projectes influenciats pels dissenys d’ales dels germans Wright i les màquines voladores de Leonardo da Vinci.
 
“... y subid al infierno” conté dinou peces, dos espais de projecció d’imatges i una vitrina amb les seves llibretes negres que contenen projectes, dibuixos, documents, així com cites d’alguns dels seus autors preferits com Emil Cioran, Samuel Beckett o Gilles Déleuze. Aquesta sorprenent mostra constitueix un reflex del seu esperit trencador, ocurrent, rigorós, contra tendència. 
 
“El tiempo es un espejismo que duele.” (Llibreta 2, 17 de novembre 1993). Temps, pell i pulsió de vida donen sentit i forma a gran part de la producció de Guillen-Balmes, per a qui el present només existeix com a concepte, el límit del qual és impossible de dimensionar, sempre oscil·lant entre el passat i el futur. 
 
Intervindran en la inauguració: el secretari tècnic de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid, Gabriel Planella; la comissària de la mostra, Antònia Maria Perelló; la directora del M| A| C Mataró Art Contemporani, Gisel Noè, i la companya de l’artista, Sensi Cervantes. 
 
 
Per a més informació:
Premsa: 9152410 02/ 00  

3  

Fitxers adjunts

NP Exposició Ramon Guillen-Balmes

NP Exposició Ramon Guillen-Balmes
PDF | 272

Inauguració Exposició

Inauguració Exposició
PDF | 267

Llibre de sala Exposició Ramon Guillen-Balmes

Llibre de sala Exposició Ramon Guillen-Balmes
PDF | 2589