Cultura

Un simposi internacional sobre Prudenci i Aurora Bertrana tanca l'any commemoratiu

query_builder   21 març 2018 16:08

event_note Nota de premsa

Un simposi internacional sobre Prudenci i Aurora Bertrana tanca l'any commemoratiu

 

L’Institut d’Estudis Catalans acull el pròxim 23 de març el “Simposi Internacional Prudenci i Aurora Bertrana, entre dos silencis”, dedicat a la figura dels dos escriptors, i que tanca els actes commemoratius inclosos en l’Any Bertrana. Aquest simposi s’havia de fer el mes de desembre però la intervenció dels comptes de la Generalitat va fer que s’hagués d’ajornar fins ara. Està organitzat per l'Institut d’Estudis Catalans, la Institució de les Lletres Catalanes i la Universitat de Girona i compta amb la col·laboració d'Any Bertrana, la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent. (UdG), el Departament de Filologia i Comunicació (UdG) i l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes (UdG).


El simposi s’inaugurarà a dos quarts de deu amb la presència de Joandomènec Ros (IEC), Mariàngela Vilallonga (IEC i codirectora del Simposi) i Oriol Ponsatí-Murlà (comissari de l’Any Bertrana), entre altres i estarà dividit en dues parts, el matí dedicat a Aurora Bertrana i la tarda, a Prudenci. La conferència inaugural anirà a càrrec de Bertrand Lévy (Université de Genève) que parlarà sobre “Aurora Bertrana, l'écriture de voyage”. El seguirà Enric Bou (Università Ca'Foscari, Venezia) que pronunciarà la conferència “El que dic és veritat’. Aurora Bertrana i la literatura autobiogràfica” i Adriana Bàrcia (Universitat de Girona) amb “Aurora Bertrana, la dona que estimava els salvatges”. Durant el matí també podrem escoltar Marta Vallverdú, “Aurora Bertrana i Josep M. de Sagarra”; Sílvia Roig (Borough of Manhattan Community College), "Feminisme i compromís social en l'obra d'Aurora Bertrana”; Elisabet Liminyana, “L’obra periodística d’Aurora Bertrana” i Caterina Bonnín, “Aurora Bertrana, biògrafa de Prudenci Bertrana”.


La sessió de la tarda començarà amb la benvinguda de Xavier Pla, codirector del Simposi, la intervenció de Mita Casacuberta (Universitat de Girona) que parlarà de “Prudenci Bertrana i la revisió del modernisme” i de Judit Pujol (Universitat de Girona) que parlarà sobre "Prudenci Bertrana, periodisme literari en el marc de la Primera Guerra Mundial (1914-1918)". Les darreres ponències seran de Xavier Pla (Universitat de Girona) sobre “El caçador d’històries. La literatura cinegètica de Prudenci Bertrana”, Jordi Cornellà (University of Glasgow), “Provocació i escàndol a l’obra de Prudenci Bertrana” i Xavier Sanjuan (Ajuntament de Tordera), que parlarà sobre "Prudenci Bertrana: una vida entre la realitat i la ficció".

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia