Cursa Vertical

Èxit absolut en la primera edició de la Cursa Vertical Montserrat

query_builder   16 abril 2018 13:55

event_note Nota de premsa

• El millor temps el va aconseguir Joan Freixa amb 11:37 minuts el que es tradueix en un ritme de més de 3 esglaons per segon que li va permetre guanyar tant en la categoria de millor bomber com en la general masculina d’elit
  • La recaptació de les inscripcions s’ha destinat íntegrament al projecte Bombers amb causa que té per objectiu recaptar fons per a la recerca en malalties maternoinfantils i programes socials d’atenció a la infància en risc de Sant Joan de Déu
  • Amb més de 2.100 esglaons, es converteix en una de les competicions més dures del circuit mundial de curses verticals
La Cursa Vertical Montserrat
Dissabte 14 d’abril va tenir lloc la primera edició de la Cursa Vertical Montserrat, una nova iniciativa en el marc del projecte solidari Bombers amb causa. Organitzada per Bombers de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social Sant Joan de Déu i on Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha col·laborat cedint l’espai on s’ha dut a terme la cursa, l’esdeveniment ha destinat els ingressos a finançar programes de recerca en malalties maternoinfantils i d’atenció a la infància en risc.

Més de 3 esglaons per segon
Els guanyadors de la cursa s’han dividit en 4 categories depenent de les característiques del corredor: els tres primers classificats en la categoria d’elit, els 3 primers classificats masculins i femenins en la categoria ‘open’ o no professional, el millor bomber i la millor bombera i per últim el i la millor corredora local.

Els guanyadors en la categoria d’elit han estat Joan Freixa amb 11:37 minuts i Alba Xandri amb 14:50 minuts. El pòdium el completaven en la categoria masculina Agustí Roc (11:58) i Enrique Santamaría (12:40). En la categoria femenina d’elit només s’hi va inscriure una participant el que va suposar que el top 3 quedés incomplet.

Pel que fa a la categoria ‘open’, les guanyadores van ser Rosa Maria Nieto amb 17:01 minuts, seguida de Laura Baleta (17:02) i Marta Segura amb 18:03. Pel que fa a la categoria masculina, el pòdium el va encapçalar Carlos Luis Perelló amb un temps de 13:35 minuts, seguit de Jaume Font (14:06) i David Mariné (14:14).

El premi al millor temps aconseguit per un bomber va ser pel guanyador de la categoria absoluta Joan Freixa. Un temps d’11:37 minuts el que es tradueix en un ritme de més de 3 esglaons per segon. El premi a la millor bombera es va declarar desert per l’absència de participants.

Per últim els millors corredors locals van ser la Rosa Maria Nieto i l’Enrique Santamaria, ambdós en el top 3 de les categories ‘open’.
Cursa Vertical Montserrat
Es tracta d’una cursa vertical que ha recorregut les escales de servei situades als dos funiculars de Montserrat, des de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova fins a l’estació superior del funicular de Sant Joan. En total, 2.184 esglaons, uns 400 metres de desnivell i 1 km de distància aproximada.

La cursa ha estat limitada a 100 participants per commemorar el centenari del Funicular de Sant Joan, inaugurat el setembre de 1918 i amb un preu d’inscripció de 21,84€. Una tarifa simbòlica amb un significat molt clar: cada esglaó dels 2.184 que pugin els corredors simbolitzarà una donació d’un cèntim.

Pel nombre d’esglaons, és la primera cursa vertical d’escales de l’Estat espanyol i se situa entre les més dures del circuit mundial. La Vertical Montserrat forma part de la Towerrunning Tour 2018 de la Towerrunning World Association (TWA).

Han donat suport en l’organització de la cursa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, l’Abadia de Montserrat, l’Ajuntament de Collbató i la Creu Roja de la Muntanya de Montserrat.