Direcció General de Comunicació

Habitatge

Crear habitatge de lloguer social, una de les prioritats del Govern

Es destinaran 250 milions d'euros a finançar la construcció i la compra d'habitatge de lloguer social

query_builder   18 juny 2018 08:00

event_note Nota de premsa

Crear habitatge de lloguer social, una de les prioritats del Govern

Es destinaran 250 milions d'euros a finançar la construcció i la compra d'habitatge de lloguer social

  • L’Institut Català de Finances i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya dediquen dues línies de préstecs amb condicions preferents
  • Es destinen 110 M€ al finançament per a l’adquisició d’habitatges socials
  • Es destinen 140 M€ a la línia de préstecs per a la construcció de 1.000 habitatges nous de lloguer social
L’Institut Català de Finances (ICF) i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) destinaran 250 M€ a l’habitatge social, en línia amb els objectius estratègics del Govern de la Generalitat d’incrementar el parc de lloguer social, millorar les vies d’accés a l’habitatge amb la construcció i rehabilitació del parc ja construït, i de millorar la resposta davant les situacions d’emergències. Per fer-ho possible, posen a disposició dues línies de préstecs amb condicions preferents.
 
Finançament per a l’adquisició d’habitatges de lloguer socials
 
- La línia de préstecs per finançar la compra d’habitatges, dotada amb 110 M€, té com a destinataris ajuntaments, entitats sense ànim de lucre, entitats del tercer sector i promotors socials.
 
- L’objectiu és que aquestes entitats puguin adquirir habitatges que es destinaran a lloguer social. S’estima que aquesta línia de préstecs permetrà ampliar l’oferta de lloguer social a Catalunya en 1.800 habitatges.
 
- Les entitats que adquireixin aquests habitatges hauran de destinar-los, prioritàriament, a situacions derivades de les meses d’emergències.
 
- En aquest cas, els llogaters pagaran només 30 € al mes. Quan els ingressos estiguin per sota 1,86 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència (IRSC), la Generalitat subvencionarà la diferència entre els 30 € de lloguer mensuals i les despeses de retornament del préstec.
 
 Construcció de 1.000 nous habitatges per al parc de lloguer social a Catalunya
 
- L’ICF i l’AHC van activar a l’abril una línia de finançament per a la construcció d’habitatges de lloguer social dotada amb 140 M€ d’euros per a promotors privats i promotors públics (ajuntaments, consells comarcals...).
 
- Els habitatges s’hauran de construir en algun dels 152 municipis amb forta demanda acreditada, segons el Pla Territorial Sectorial de l’Habitatge.
 
- Aquests préstecs serviran per ampliar el parc públic de lloguer social a Catalunya ja que permetran 1.000 nous habitatges, que seran d’una mitjana de 70 m2 i tindran un preu màxim de 450 € mensuals.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia