Polítiques Digitals

Conseller Jordi Puigneró

El Govern eleva fins a l'1,95% la proposta d'increment salarial per als treballadors i treballadores de l'Administració

query_builder   20 juliol 2018 17:30

event_note Nota de premsa

El Govern eleva fins a l'1,95% la proposta d'increment salarial per als treballadors i treballadores de l'Administració

  • El conseller Puigneró ha presidit avui la Mesa General de la Funció Pública amb la voluntat d’aplicar l’increment retributiu màxim i ‘millorar les condicions laborals i retributives dels professionals de la Generalitat de Catalunya’
  •  Finalment, no ha estat possible tancar un acord, malgrat que un dels sindicats majoritaris veia amb bons ulls la proposta de millora de condicions
  •  La proposta contemplava que els treballadors de la Generalitat percebin el 100% de la retribució en cas de baixa laboral des del primer dia
Conseller Jordi Puigneró
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presidit avui la reunió de la Mesa General de Negociació dels treballadors i treballadores públics de la Generalitat. En el marc de la Mesa, on estan representats l’Administració i els sindicats majoritaris de la funció pública (UGT, CCOO i IAC), el Govern ha proposat un increment retributiu total de l’1,95%.
 
La proposta del Govern recollia l’increment retributiu màxim de l’1,5% autoritzat per la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat, amb efectes a partir del gener 2018, i un 0’25% addicional, gràcies a l’assoliment dels objectius de creixement del PIB del 2017. La proposta del departament contemplava un altre increment del 0’2% per destinar a increment retributiu.
 
El conseller, Jordi Puigneró, ha assegurat que “hem vingut amb una voluntat clara d’arribar a un acord per la millora de les condicions laborals dels treballadors públics. Pensem que hem presentat una bona proposta, que superava per exemple els increments dels funcionaris de l’Estat. I senyal que era una bona oferta és que amb un dels sindicats majoritaris, hi hem estat molt a prop. Ara ens toca emplaçar-nos al setembre”.
 
Cobrar des del primer dia de baixa laboral
 
Una altra de les propostes del Govern, en la línia de la recuperació de drets i condicions de treball, ha estat la percepció del 100% de les retribucions des del primer dia per incapacitat temporal. Això volia dir que els treballadors i treballadores públics cobrarien el 100% del sou en cas d’estar de baixa, en tots els supòsits i des del primer dia.
 
Aquesta millora s’aplicaria en les situacions d’incapacitat temporal vigents a la data d’entrada en vigor de la norma habilitant.
 
Millores laborals, via decret
 
Les millores de les condicions laborals i retributives és obligat que es facin via decret llei, ja que el Govern de Catalunya té el pressupost prorrogat a conseqüència de l’aplicació de l’article 155. Un decret llei que podria aprovar-se aquest mateix mes de setembre. Aquesta temporització, però, ha fet que els sindicats no hagin subscrit l’acord.
 
Retorn de les pagues extra 2013 i 2014
 
També ha estat objecte de negociació a la Mesa el calendari de recuperació de les pagues extres del 2013 i del 2014.
 
El conseller Puigneró ha assumit el compromís acordat en l’anterior Mesa de retornar el 10% de la paga extra del 2013. Ara bé, l’actual regla de la despesa, d’obligat compliment per al conjunt de les administracions públiques, limita la despesa de les administracions i no permet fer efectiu el pagament. “Mantenim el compromís de fer-ho efectiu com abans millor”, ha assegurat. “Demanarem a la ministra Batet que flexibilitzi la norma al més aviat possible per fer efectiva aquesta despesa”.
 
En aquest sentit, el conseller ha explicat que el Govern català iniciarà negociacions al més alt nivell per instar el govern de Pedro Sánchez “que concreti la flexibilització dels criteris de càlcul de la regla de la despesa” per poder fer front a inversió pública en temes socials i de millora de condicions laborals amb caràcter d’urgència.

2  

Imatges

Foto roda de premsa

Foto roda de premsa 5894

Foto reunió Mesa de la Funció Pública

Foto reunió Mesa de la Funció Pública 6029

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia